zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie AFlorence mist een penalty, Roma maakt gelijk met een schot in de...

Florence mist een penalty, Roma maakt gelijk met een schot in de laatste poging

In een sterke eerste helft kwam AC Fiorentina niet verder dan een 1-0 voorsprong. Nadat Fiorentina in de tweede helft een antwoord had gevonden op de gelijkmaker, miste Biraghi de beslissing vanaf de stip – en werd hij bitter gestraft

De Giallorossi begonnen goed aan de competitie en testten Fiorentina-doelman Terracciano al vroeg via Lukaku (4e). Al na zes minuten kreeg aanvoerder Mancini echter een gele kaart nadat hij duidelijk te laat was tegen Sottil, en vanaf dat moment was het gevaarlijk.

De gastheren kwamen vervolgens in het spel en kwamen dichterbij. Ranieri faalde met zijn kopbal (7e minuut), maar kopte La Viola in de 18e minuut wel op voorsprong na een corner. Roma had zelfs geluk dat het niet meteen 2-0 stond. Mandragora schoot net naast (23′) en Belotti verzuimde te profiteren van een misplaatste pass van Cristante (24′).

Geluk speelde ook een grote rol voor Mancini, die al vroeg een waarschuwing kreeg toen hij te laat was tegen Belotti, op de voet van de aanvaller stapte maar een tweede gele kaart vermeed. De Rossi reageerde al na 33 minuten en bracht de 18-jarige Huijsen in voor zijn aanvoerder. Ondertussen kreeg Fiorentina steeds meer kritiek omdat het de leiding niet nam. Sottil (35′) en Belotti (38′) kwamen heel dicht bij de 2-0.

Na rust stabiliseerden de bezoekers zich, namen ze het balbezit over en werden ze gevaarlijk. Cristante werd afgekeurd door Terracciano na een voorzet van El Shaarawy (50′), maar Aouar profiteerde van een afgeketste voorzet van Angelino en kopte de 1-1 binnen (58′). Angelino kreeg bijna een tweede assist, maar zijn mooie voorzet van buiten het strafschopgebied werd nipt gemist door Cristante (61).

Een korte vrije trap zorgt weer voor de voorsprong

Dit betekende dat La Viola de zevende plaats misliep, terwijl Roma binnen drie punten van het op de vierde plaats staande Bologna bleef. Eerst komt echter de Europa Cup: Florence ontvangt donderdag Maccabi Haifa in de tweede wedstrijd van hun Europa Conference League. Roma staat daarna tegenover Brighton in de Europa League (21.00 uur)