vrijdag, mei 3, 2024
HomeSerie AFavoriete schok slaat weer toe: Cagliari ergert zich ook aan Juve

Favoriete schok slaat weer toe: Cagliari ergert zich ook aan Juve

Net als vorige week struikelde een topploeg in de Serie A tegen Cagliari. De pas gepromoveerde ploeg bracht Juventus dit keer in de problemen, maar kon een 2-0 voorsprong niet vasthouden

Cagliari Calcio heeft de afgelopen weken bewezen de favorieten de stuipen op het lijf te jagen. De gepromoveerde ploeg versloeg Atalanta (1-2) twee weken geleden en hield leiders Inter afgelopen zondag op een gelijkspel. Juventus, dat na de Derby della Capitale (0-0) twee wijzigingen aanbracht in de opstelling (Weah en Alcaraz voor McKennie en Kostic), was echter niet echt scherp. De Oude Dame maakte keer op keer fouten in de aanval, waardoor de thuisploeg tegenaanvallen kon lanceren.

De eerste grote kans kwam echter niet uit een tegenaanval, maar uit een strafschop: Zito raakte de bal niet goed na een kopbal van Dossena (27′). Scheidsrechter Marco Piccinini bekeek het tafereel zelf op de monitor nadat de VAR erop had gewezen en wees vervolgens terecht naar de stip. Bremer had de kopbal van Dossena met een uitgestrekte arm afgeketst. Gaetano liet het buitenkansje niet onbenut en schoot in de linkerbenedenhoek – Szczesny dook in de andere hoek (30′).

Szczesny’s dé­jà-vu

Nadat de volley van Zito voorlangs was geschoten (33), volgde zes minuten later een kopie van het doelpunt – alleen dit keer met een andere doelpuntenmaker: Yerry Mina zette de strafschop die Szczesny aan Zito had toegekend veilig om (36). Omdat het doelpunt van Vlahovic kort voor rust werd geannuleerd vanwege buitenspel door voorbereider Chiesa (43′), ging de ploeg met een 2-0 voorsprong de rust in

Het spel veranderde na de herstart. Juve oefende meer druk uit. Desondanks had de Oude Dame een set-piece nodig om de gelijkmaker te scoren. De vrije trap van Vlahovic vanaf half-links vloog door een gat in de muur in het net (61′). De gastheren bleven daarna hun voorsprong met veel opoffering verdedigen

Yilidz mist zelfs het winnende doelpunt

Turijn kwam in tijdnood en dreigde de vijfde nederlaag van de tweede helft te incasseren. De ploeg van Allegri wist die echter af te wenden – al was het een gelukkige ontsnapping: Dossena knikte een voorzet van Yildiz met zijn schenen in zijn eigen doel (87′). De bezoekers hadden de wedstrijd bijna volledig op zijn kop gezet via Yildiz. De jongeling raakte de bal echter niet (90.+5), waardoor de eindstand 2:2 bleef

Met de vijfde plaats in de Champions League al veiliggesteld in de Serie A, heeft Juventus nog steeds een comfortabel kussen op de eerste Europa League-plaats: ze hebben twaalf punten voorsprong op Lazio, die momenteel zesde staan

De Turijnen vervolgen hun campagne dinsdag met de tweede halve finale van de Coppa Italia bij Lazio (21.00 uur). Cagliari komt volgende week pas weer in actie in de competitie. De gepromoveerde ploeg gaat zondag op bezoek bij Genoa.