donderdag, mei 2, 2024
HomeFootballEnzo Fernandez maakt droombeslissing: Chelsea verslaat Aston Villa

Enzo Fernandez maakt droombeslissing: Chelsea verslaat Aston Villa

Chelsea FC is door naar de laatste 16 van de FA Cup. The Blues wonnen met 3-1 van Aston Villa, mede dankzij een schitterende vrije trap van Enzo Fernandez

De Villans gingen voor eigen publiek indrukwekkend van start in de replay die nodig was na het doelpuntloze gelijkspel in de eerste wedstrijd op Stamford Bridge. Het team van Unai Emery, dat Cash had vervangen door Konsa na de 5-0 zege op hekkensluiter Sheffield Wednesday, miste echter consistentie. McGinn besloot bijvoorbeeld tegen zijn eigen finish (3e).

Gallagher en Jackson zetten Chelsea op koers

De bezoekers, die de 4-2 thuisnederlaag tegen Wolverhampton wilden goedmaken, waren een heel ander voorstel – en kwamen dichtbij met hun eerste kans. Gallagher rondde een combinatie die hij zelf had opgezet af en nam de leiding (11′), wat bijna werd gevolgd door een gelijkmaker op slag van rust. Nadat Badiashile, een van de drie nieuwe spelers in de basisopstelling van Mauricio Pochettino, de bal niet wegwerkte, was het schot van Bailey in de volgende minuut slecht geplaatst.

Na de korte schrik te hebben overleefd, kwamen de Londenaren steeds beter in de wedstrijd en in de 21e minuut voegde Jackson er nog een schepje bovenop. Hij bevond zich in een vrije positie tussen Diego Carlos en Cash en liet Martinez kansloos. Het was een soort blauwdruk voor de aanvallende inspanningen van de bezoekers, die herhaaldelijk gevaarlijk aanvielen langs de vleugels. Dit was ook het geval na een half uur, toen Palmer, die in het centrum van de aanval werd ingezet, profiteerde van een sterke individuele inzet van Madueke, maar Martinez niet wist te verslaan met zijn schot (34′).

Enzo Fernandez krult hem binnen

Na de wisseling begon Villa zeer voortvarend aan de openingsfase, maar het liet de bezoekers niet echt zweten. In plaats daarvan creëerde Palmer de eerste kans van de tweede helft (51′), voordat Enzo Fernandez zijn grote entree maakte in de 54e minuut. Na een discutabele overtreding in het voordeel van de Argentijn, nam hij de bal zelf aan en krulde hem prachtig over de muur in de gevel om er 3-0 van te maken. Een absolute droomgoal die gelijk stond aan de beslissing vooraf.

De Villans moesten het tegendoelpunt betreuren. Pas in de 70e minuut liet McGinn weer een teken van leven zien in de aanval, toen hij werd geblokt door Disasi, maar zijn kleuren nog een keer aanspoorde met een succesvolle actie. Dit werd gevolgd door het eerste echte powerplay van de ploeg uit Birmingham, die via een kopbal van Alex Moreno (76′) op het nippertje op gelijke hoogte kwam.

Diaby’s vervolg was slechts een cosmetische afwerking

Diaby maakte het nauwkeuriger en scoorde het troostdoelpunt van de nummer vier van de Premier League met behulp van het aluminium (90,+1). Villa gooide in vier minuten blessuretijd nog een keer alles naar voren, maar de volley van Cash en de kopbal van Iroegbunam hadden net zo weinig succes als een uiterste kopbal van Caicedo aan de andere kant (90.+4).

Aston Villa, dat er dus opnieuw niet in slaagt om de vierde ronde van de FA Cup te bereiken, ontvangt komende zondag Manchester United in de Premier League (17.30 uur). Na het bereiken van de laatste 16 staat Chelsea pas maandag (21.00 uur) voor een nieuwe uitdaging, als de Blues op bezoek gaan bij Crystal Palace.