maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueElanga's elegante doelpunt leidt de weg: ManUnited verslaat Brentford

Elanga’s elegante doelpunt leidt de weg: ManUnited verslaat Brentford

Manchester United won hun inhaalwedstrijd en blijft binnen bereik van de Champions League-plaatsen. Op Brentford, waren de Rode Duivels ijskoud na de herstart.

Na het 2-2 gelijkspel tegen Aston Villa kon Manchester United-coach Ralf Rangnick weer een beroep doen op Cristiano Ronaldo, die net zo goed begon als McTominay. Matic zat op de bank en Cavani zat niet bij de selectie.

De Gea maakt verschillende reddingen

Ondanks de terugkeer van CR7 hadden de Rode Duivels het in de eerste helft moeilijk tegen het gepromoveerde Brentford, waar weinig van te merken was. Alleen Elanga zorgde voor gevaar in het strafschopgebied van de Bees (9e). In plaats van zelf gevaarlijk te zijn, werden de Engelse recordkampioenen vooral in de verdediging uitgedaagd. De in vorm zijnde doelman de Gea bleek een sterke achtervanger: De Spanjaard redde twee keer met een voet redding tegen Jensen (13e en 32e).

De ploeg van Rangnick had over het geheel genomen meer balbezit, maar werd keer op keer gecounterd en had een aantal keer geluk, bijvoorbeeld in minuut 14. Alex Telles maakte een nogal toevallige redding van Bech Sörensen voor de lijn.

ManUnited efficiënt in helft twee – thuisploeg scoort

Alles behalve geluk had ManUnited nodig in de tweede helft. De Rode Duivels kregen meer grip op de actie en namen de leiding nadat CR7 de lat had geraakt (47e): de 19-jarige Elanga legde de bal op zichzelf en kopte de 1:0 binnen (55e). In plaats van zelf gevaarlijk te counteren, kwamen de bezoekers even later op voorsprong na een snelle tegenaanval – Greenwood (20) hoefde alleen maar in te drukken na het inbrengen van CR7 en de voorzet van Bruno Fernandes (62.).

Brentford kwam vanaf dit punt nauwelijks meer in het offensief. ManUnited daarentegen bleef koel en bracht de stand zelfs op 3-0 via Rashford (77e) nadat McTominay de bal fraai had veroverd, maar het laatste doelpunt kwam op naam van Toney, die in minuut 85 het troostdoelpunt maakte.
Voor de Red Devils, die op de zevende plaats blijven staan, is de volgende belangrijke competitiewedstrijd tegen West Ham (zaterdag, 16.00 uur). Brentford, die vijf van hun laatste zes wedstrijden hebben verloren, ontvangen Wolverhampton Wanderers op hetzelfde tijdstip.