zaterdag, mei 11, 2024
HomeBundesligaEen vroege en een late goal: Leipzig is door naar de kwartfinales

Een vroege en een late goal: Leipzig is door naar de kwartfinales

RB Leipzig heeft de laatste acht van de DFB Cup bereikt. De Saksen domineerden grotendeels de actie tegen Rostock en zegevierden zoals verwacht.

Domenico Tedesco’s ploeg uit Leipzig, na de 2-0 zege in Stuttgart in een 3-1-4-2 en met Henrichs voor Silva (bank), drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd. Na zes minuten had RB een makkelijke wedstrijd, Poulsen kopte ongestoord binnen voor de voorsprong. Verder verdedigde Rostock goed, maar kon aanvallend nauwelijks soelaas bieden.

Omdat de door Jens Härtel gecoachte Rostock-ploeg – na de 0:1 thuisnederlaag tegen Hannover met zes nieuwe spelers (Riedel, Meier, Rother, Mamba, Ingelsson en Munsy) en opgesteld in een 3-5-2 – zeer weinig toeliet, ontwikkelde zich een eenzijdige wedstrijd waarin RB echter wel een probleem had.

Twee aluminium goals voor Leipzig

Leipzig kwam er maar niet doorheen. Na een standaard viel echter bijna de 2:0 – en met het tweede schot op doel. Alleen de paal voorkwam dat de poging van Orban de paal raakte (28.). Het derde Leipzigse schot van Nkunku ketste uiteindelijk af op de lat (39e). Dus het bleef 1-0 bij de rust.

Kort na de hervatting faalde Klostermann nipt met een volley (47e), waarna Rostock offensief opkwam. Vooral het schot van Neidhart was gevaarlijk, maar de afwerking van de joker spatte net over de paal (51). Aan de korte periode van druk van de Kogge’s kwam kort daarna echter een abrupt einde.

Gulacsi excursie zonder gevolgen – Kampl redt

Toch hield Rostock in de tweede helft beter stand en kreeg het zelfs de volgende grote kans via Rother, omdat Gulacsi de bal na een uitstapje in de voeten van de gastspeler had gespeeld. Zijn schot vanaf de middenlijn werd echter van de lijn gehaald (64e). RB daagde Kogge doelman Kolke pas in minuut 67 weer uit, Nkunku faalde uit een vrije trap.

Dani Olmo heeft maar één minuut nodig

In de slotfase van de weinig scorende wedstrijd waren beide partijen echt gevaarlijk: Ingelsson zette voor in plaats van te schieten vanuit een goede positie, maar Kampl redde van Munsy in de hoogste nood (78.). Aan de andere kant bleek RB kalm: Dani Olmo scoorde slechts één minuut na zijn wissel na een tegenaanval en bracht de stand op 2:0 (82.). Dit betekende ook de eindstand, mede doordat Kolke laat redde tegen Silva (90.+2).

Leipzig heeft na drie bekerrondes nog geen tegendoelpunt gekregen en is na de uitschakeling van Bayern en Dortmund een van de favorieten om de DFB Cup te winnen. Maar eerst gaat de Bundesliga verder. Op zondag (15.30 uur) komt Wolfsburg naar de stad. Rostock ontvangt 1. FC Heidenheim een dag eerder (13.30 uur) in het Unterhaus.