maandag, april 29, 2024
HomeSerie AEén Kalulu is genoeg: Milan wint met magere cijfers

Eén Kalulu is genoeg: Milan wint met magere cijfers

Er zijn wedstrijden die stevig in het geheugen van de toeschouwers gegrift staan. En er is het duel tussen Milan en het gepromoveerde Empoli van deze 29ste Serie A speeldag. Eén doelpunt, drie punten – meer zat er zaterdag niet in.

De neutrale toeschouwer mocht blij zijn dat de thuiswedstrijd van kampioenskandidaat Milan überhaupt een groot hoogtepunt bood. Want op zich was deze wedstrijd tegen Empoli een zware en matige actie.

Maar afgezien van het schot van Florenzi in minuut 9, dat werd gered door doelman Vicario, was er aanvallend niets aan de hand, en was dit duel niet meer dan een povere vertoning. Alleen Giroud wist te imponeren met een poging tot een schot van opzij (29e) en een kopbal (45e). FC Empoli kon zich intussen laten zien in de tweede 45 minuten, waarin Milan overigens volkomen bleek bleef: Bandinelli daagde doelman Maignan uit (49e), voordat Zurkowski miste (51e).

Strahlemann Kalulu

Last but not least, blijft er het ene hoogtepunt van de avond, het doelpunt om de thuis Lombards een 1-0 werkoverwinning te bezorgen. En die werd gescoord door centrum-back Kalulu, die niet lang nodig had om van afstand te scoren na een geblokte vrije trap van Giroud en een uiterst precies schot in de linkerbenedenhoek schoot (19e). Het doelpunt van de dag – en tegelijkertijd het eerste doelpunt van het seizoen voor de 21-jarige Kalulu zelf in zijn 19e wedstrijd.
Met de overwinning van drie doelpunten verstevigde het door Stefano Pioli gecoachte Milan, waar Ibrahimovic, die de voorbije weken afwezig was met een kuitblessure, in de slotminuten nog wat wedstrijdoefeningen kon doen, zijn eerste plaats in de Italiaanse topliga vóór kampioen en stadsrivaal Inter.