donderdag, mei 2, 2024
HomePremier LeagueCR7 show met drie goals: Manchester United verslaat Tottenham

CR7 show met drie goals: Manchester United verslaat Tottenham

Na drie wedstrijden zonder zege op rij, waaronder een pijnlijke derby-nederlaag, kwam Manchester United terug in de race om de CL-plaatsen met een 3:2 zege in een misschien wel baanbrekend duel tegen achtervolgers Tottenham Hotspur. Man van de avond voor de Rode Duivels: Cristiano Ronaldo.

Kane komt op gelijke hoogte met Lampard

De voorsprong was niet onverdiend, Manchester had meer van het spel en een kansenvoordeel, maar zoals zo vaak dit seizoen duurde het niet lang. De Londenaren kwamen na iets meer dan 20 minuten terug en kwamen dicht bij de gelijkmaker via Dier. Dalot’s kopbal werd van de lijn gehaald (26e), maar daarna stopte Alex Telles een voorzet van Kulusevski met zijn hand in zijn eigen strafschopgebied.

Kane zette de penalty om in de linker benedenhoek (35.). Met zijn zesde doelpunt in vijf opeenvolgende wedstrijden kwam de Engelse aanvaller op gelijke hoogte met Chelsea-legende Frank Lampard in de lijst van meest succesvolle doelpuntenmakers in de geschiedenis van de Premier League – beiden delen nu de vijfde plaats met 177 doelpunten.

De gelijkmaker was niet onverdiend, want Spurs had zich duidelijk verbeterd – en toch stak Cristiano Ronaldo een spaak in hun wiel: Matic stuurde Sancho op weg met een slimme dieptepass, die kort daarna CR7 vond (38e). De 2:1 was toen ook de ruststand, mede omdat Sancho in de blessuretijd van de eerste helft niet voorbij Lloris kwam (45.+1).

Pechvogel Maguire

Spurs probeerde het daarna wanhopig, maar uiteindelijk hield United stand voor de allesbeslissende zege en zette Arsenal onder druk met het oog op de CL-plaatsen. Tegelijkertijd hebben de Rode Duivels nieuw zelfvertrouwen opgedaan voor de tweede ronde van de laatste 16 tegen Atletico Madrid volgende week dinsdag.