vrijdag, mei 3, 2024
HomePremier LeagueMatip's droompass en Salah's 20e doelpunt van het seizoen: Liverpool houdt druk...

Matip’s droompass en Salah’s 20e doelpunt van het seizoen: Liverpool houdt druk op City

Liverpool FC houdt de druk op competitieleider Manchester City. Matip’s droompass en Salah’s 20ste doelpunt van het seizoen bezorgden de Reds hun achtste opeenvolgende competitiewinst in een 2-0 zege op Brighton & Hove Albion.

Met zeven overwinningen op rij, reisde Liverpool af naar Brighton & Hove Albion. In de loop van de week werd echter een nederlaag geleden in de Champions League tegen Inter Milan, maar The Reds staan nog steeds in de kwartfinales. De Seagulls hebben een veel slechtere reeks, ze verloren hun laatste vier wedstrijden in de competitie – desondanks was de thuisploeg brutaal in de openingsminuten en registreerde een eerste via Maupay (5e).

Matip’s droompass zet de leiding

De Reds oogden wat wankel in die eerste minuten, maar na acht minuten herpakten de mannen van Klopp zich en registreerden ze hun eerste gevaarlijke aanvalszet via Mané. Liverpool kwam daarna in het spel en nam de wedstrijd in handen. Een prachtige pass van Premier League Speler van de Maand Matip recht in het pad van Lius Diaz bracht Liverpool op voorsprong: De aanvaller kopte de bal langs de aanstormende doelman Sanchez in het net (19e). Omdat Sanchez Lius Diaz ruw neerhaalde terwijl hij de bal probeerde te redden, had de Rode aanvaller een behandelingspauze nodig – maar beiden zetten hun spel voort.

De Reds hadden alles onder controle. Verdedigend waren Matip, van Dijk en co. nu uiterst trefzeker – en voorin waren er steeds weer speldenprikjes. Salah miste kort voor rust de beste kans op de 2-0 vanuit een scherpe hoek (43e minuut).

Salah voegt er nog een toe vanaf de stip

Na de hervatting was het opnieuw de thuisploeg die de eerste slag sloeg, maar Trossard miste goed (46). The Reds namen daarna weer het heft in handen en hadden pech toen Salah’s afronding op de lat werd afgeketst (57e). Niet veel later werd een schot van Liverpool (Keita) afgeketst en scheidsrechter Michael Dean wees naar de penaltystip omdat Bissouma zijn arm te ver omhoog had. Salah zette de strafschop veilig om voor zijn 20e doelpunt van het seizoen (61e).

Salah moet naar beneden

De doelpuntenmaker moest echter korte tijd later het veld verlaten, net als ex-Liverpooler Lallana aan de kant van de thuisploeg, die voor de tweede helft was opgekomen en al na zeven minuten geblesseerd het veld moest verlaten.

Zelfs zonder de topscorer van het huidige Premier League-seizoen kwam de achtste competitiezege op rij niet meer in gevaar – ook omdat Alisson in de slotfase briljant reageerde op Welbeck (89e). Liverpool houdt zo de druk op koploper Manchester City, dat maandag (21.00 uur) moet aantreden tegen Crystal Palace.