zondag, mei 5, 2024
HomeSerie ADzeko faalt keer op keer: Inter mist de sprong naar de 1e...

Dzeko faalt keer op keer: Inter mist de sprong naar de 1e plaats

Kampioenen Inter kon het “sjabloon” van rivalen Milan niet gebruiken en miste de sprong naar de 1e plaats. Sassuolo counterde de Nerazzurri, die zelf een overvloed aan kansen creëerden.

Sassuolo begon furieus in San Siro en kreeg al na 48 seconden de eerste goede kans om de leiding te nemen. Traoré slaagde er echter niet in de bal goed te raken. Inter leed in de beginfase veel balverlies in de opbouw en nodigde de bezoekers uit tot de tegenaanval. Een van deze tegenaanvallen leidde tot de verdiende voorsprong: Lopez rondde een combinatie af met een lang schot voor 1:0 – Handanovic zag er niet goed uit met de centraal ingeschoten bal (8e).

Het doelpunt werd in de tweede helft gescoord.
Milan ging voor de pauze op zoek naar de gelijkmaker. Maar meer dan een kopbal van Skriniar (31.) en een schot van afstand van Gagliardini (35.) zat er niet in. De bezoekers, aan de andere kant, vergrootten bijna hun voorsprong. Maar Berardi’s schot raakte alleen de lat (38e).

Martinez schiet langs het lege net.

Inzaghi reageerde in de pauze en bracht onder meer Dzeko in, die in de tweede helft centraal zou staan. De Bosniër faalde tussen de 58ste en de 69ste minuut drie keer om briljant te redden van Consigli. Eén keer was het bijzonder nipt toen de doelman zich moest strekken bij een kopbal van de aanvaller en de bal alleen op de doellijn kon afketsen (63e).

De grootste kans voor de gastheren werd echter gemist door spits Martinez toen hij de bal na een klutssituatie niet in het lege doel kon plaatsen (74.). In de slotfase was de ploeg van Alessio Dionisi echter dichter bij het volgende doelpunt. Tweemaal Raspadori (75e, 78e) en eenmaal Berardi (79e) misten de beslissing. De Nerazzurri konden echter slechts een onreglementair doelpunt scoren (90.+4): in de aanloop naar het doelpunt van De Vrij had Dimarco de bal op zijn bovenarm ontvangen.

Voor Inter, dat niet kon profiteren van de misstap van competitieleider AC Milan, is het vrijdag al raak tegen Genoa (21.00 uur). Sassuolo ontvangt Fiorentina op zaterdag (20.45).