woensdag, mei 8, 2024
HomePremier LeagueNa twee tegendoelpunten in één minuut: Twee jokers redden ManUnited

Na twee tegendoelpunten in één minuut: Twee jokers redden ManUnited

Manchester United verspeelde bij Leeds United een riante voorsprong, maar won uiteindelijk toch met 4-2. Twee grappenmakers zorgden daarvoor.

The Whites begroetten Manchester op Elland Road met hun kenmerkende intensiteit, maar slechts voor een paar minuten. Toch kreeg Harrison al vroeg een zeer goede kans van zeven meter (5e). De Rode Duivels vonden even later hun draai in de wedstrijd, maar zetten toen zichtbaar de toon.

Koch moet neer na hoofdwond

Pogba creëerde de eerste kans, maar speelde de bal in de rug van Cristiano Ronaldo, die van dichtbij op Meslier schoot (26). Nadat Leeds de hoofdgeblesseerde Koch had moeten vervangen (30.), sloegen de bezoekers toe na een corner: de veel bekritiseerde Maguire kopte binnen voor een verdiende voorsprong (34.). Sancho had nog voor de pauze (39e) bijna de score aangevuld, wat Bruno Fernandes deed met een kopbal (45.+5).

Twee doelpunten tegen in 57 seconden

Net als in de eerste periode kenden de witten ook in de tweede een vliegende start – en deze keer kwamen de gebeurtenissen snel: Eerst gleed Rodrigo Moreno een voorzet op zo’n manier dat de bal over de Gea heen in de verre hoek belandde (53e). En slechts 57 seconden later maakte invaller Raphinha er met een steekpass 2:2 van – plotseling lag alles weer open in de zware regen in Leeds.

Tussen de schaak- en wisselmomenten door, bleven de elf van Ralf Rangnick de betere benaderingen presenteren. In een tegenaanval was het uiteindelijk Joker Fred die Meslier in de korte hoek versloeg en de Rode Duivels weer aan de leiding bracht (70.). Sancho en Co. speelden verdere tegenaanvallen slordig uit.

Maar omdat Leeds ondanks een grote inspanning geen antwoord vond en Elanga, een andere bezoekende joker, met succes scoorde (88e), liep Manchester United weg met de overwinning op een van hun favoriete tegenstanders – Leeds wacht al zeven wedstrijden op een driepunter tegen de Red Devils. United verzekerde zich daarmee voorlopig van de vierde plaats.