maandag, mei 6, 2024
HomeEsportsDroomdoelpunt in de laatste minuut zet de koers uit: Paderborn op de...

Droomdoelpunt in de laatste minuut zet de koers uit: Paderborn op de snelle baan in de VBL

In het noordwesten van de Virtuele Bundesliga stonden de koplopers en hun naaste rivalen tegenover elkaar. Niet alleen de opstelling zorgde voor spanning en drama, ook op het digitale veld was er van alles te beleven

De 14e speeldag stond voor de deur: Eerste tegen derde – St. Pauli tegen SC Paderborn. Een kans op revanche voor de Oost-Westfalen, want de Kiez hadden Paderborn aan het eind van het jaar de leiding in de ranglijst ontnomen.

Maar het was niet alleen een topwedstrijd op papier – er was ook genoeg te beleven op het digitale veld. Het Paderbornse duo Kamal Kamboj en Koray Kücükgünar begon beter aan de wedstrijd. Hoewel Paderborn meer van het spel had, was het St. Pauli dat de doelpunten maakte. De effectieve Hanzestad leidde lange tijd met 2-0 in de eerste helft, voordat Jonas ‘Jonny’ Wirth en Jamie ‘Chaser’ Bartel kort voor rust het gat konden dichten. Een sprankje hoop? Het leek er daarna niet meer op, want St. Pauli herstelde de achterstand enkele momenten na de hervatting.

Een twijfelachtige strafschop start de comeback

St. Pauli hield weer lang stand en alles wees op een succesvolle start voor de koplopers. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter bij FC 24 moest dit echter weer in twijfel trekken. In het strafschopgebied werd een Paderborn-speler afgesneden door de bal – wat eigenlijk terecht was, maar de scheidsrechter zag het anders en wees naar de stip. Een kans die de nummer drie van de ranglijst niet liet liggen.

De ploeg uit Paderborn kreeg weer hoop toen ze zelfverzekerd scoorde vanaf rechtsonder. De strategie van de Kiez was duidelijk na de aftrap. Houd de bal zo ver mogelijk over de hele afstand en voorkom balverlies. Daar slaagden ze echter niet in en dus kwam het zoals het moest. Slechts een paar seconden in de blessuretijd scoorde Florent Muslija een droomdoelpunt vanaf de penaltylijn. Trivela’s schot van buiten het strafschopgebied was kansloos voor de doelman van de tegenstander – 3:3. De spelers van St. Pauli zakten in FC 24 naar de grond. Na de valse start te hebben voorkomen, zette Wirth zijn kleuren op voorsprong. Hij won met 2:1 van Kücükgünar. Een gelijkspel tussen Kamboj en Bartel maakte uiteindelijk de revanche voor Paderborn perfect.

Daardoor staat het tweededivisieteam weer bovenaan in het VBL Clubkampioenschap. Ook omdat de runners-up – SV Werder Bremen – punten liet liggen. De groen-witten werden op een gelijkspel gehouden tegen Fortuna Düsseldorf. Dit komt neer op een extreem spannende situatie op de ranglijst. Zowel St. Pauli als Bremen staan op 33 punten – de Oost-Westfalen hebben één punt meer. Op de hielen zit FC Schalke 04, dat na een succesvolle start van 2024 op de vierde plaats staat met 24 punten. Alle VBLCC uitslagen en tabellen zijn te vinden in ons wedstrijddagoverzicht