zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueDrie punten: Youngster Bradley leidt Reds naar overwinning tegen Chelsea

Drie punten: Youngster Bradley leidt Reds naar overwinning tegen Chelsea

Liverpool zette vanaf de eerste minuut de toon tegen Chelsea FC en domineerde de Blues bijna de hele wedstrijd voor hun thuispubliek. Eén speler in het bijzonder viel op in de 4-1 overwinning van de Reds

Jürgen Klopp bracht vier wijzigingen aan in zijn team na de 5-2 thuisoverwinning tegen Norwich in de FA Cup. In plaats van Quansah, Gravenberch, McConnell en Gakpo begonnen van Dijk, Szoboszlai, Mac Allister en Luis Diaz. Chelsea-coach Mauricio Pochettino voerde één wijziging door ten opzichte van het 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa: Chilwell in plaats van Gilchrist.
*

Darwin mist meerdere keren, Diogo Jota niet

Liverpool was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en LFC maakte al snel duidelijk dat ze vastbesloten waren om hun voorsprong van vijf punten op Manchester City te herstellen. Terwijl de Reds veel kansen creëerden in de eerste 20 minuten (Darwin; 6e en 14e) en twee keer niet scoorden tegen het aluminium (9e en 18e), deed Diogo Jota het beter dan zijn collega-spits Darwin, die in de beginfase een aantal kansen had gemist: de Portugees dribbelde op uitstekende wijze langs twee verdedigers en eindigde veilig voor Petrovic om de leiding te nemen (23e).

Ook na het doelpunt liet LFC het er niet bij zitten en kreeg het via Jones de kans op een tweede treffer, maar Petrovic redde sterk, net als tegen Darwin (31′). Acht minuten later kon zelfs de doelman van Chelsea niets meer uitrichten toen jongeling en rechtsback Bradley de bal na een Liverpoolse tegenaanval in de hoek schoot (39′). Kort voor rust kregen de Reds in de eerste helft zelfs de kans om gelijk te maken vanaf de strafschopstip – maar Darwin sloeg de strafschop tegen de rechterpaal (45.+2).

Bradley opnieuw en opnieuw – Nkunku’s doelpunt te weinig

Chelsea kwam met drie nieuwe spelers (Gusto, Mudryk en Nkunku) uit de kleedkamers en de bezoekers werden brutaler. Mudryk had in de 51e minuut de gelijkmaker moeten scoren, maar scoorde van achteren over het strafschopgebied van de Reds. In plaats daarvan werd Liverpool weer serieus en nam het de leiding nadat Szoboszlai binnenkopte uit een voorzet van Bradley (65′).

Chelsea weigerde echter op te geven en maakte er verrassend 3-1 van nadat Nkunku had geprofiteerd van de passiviteit van de backline van Liverpool (71′). LFC wist echter hoe het moest reageren na het tegendoelpunt en had een antwoord klaar. Darwin miste eerst de 4:1 nadat zijn kopbal de lat raakte (76′), maar in plaats daarvan was het Luis Diaz die drie minuten later afrondde (79′).

Liverpool won verdiend en hield zijn rivalen op afstand. De topper bij Arsenal FC staat zondag om 17.30 uur op het programma. Chelsea ontvangt Wolves om 15.00 uur op dezelfde dag.