zondag, mei 5, 2024
HomePremier LeagueDrie doelpunten kort na rust maken weg vrij voor overwinning Spurs op...

Drie doelpunten kort na rust maken weg vrij voor overwinning Spurs op Brentford

Tottenham Hotspur heeft Brentford met 3-2 verslagen en daarmee de vierde plaats op de ranglijst veiliggesteld. Elf minuten vlak na rust waren genoeg voor Spurs om de wedstrijd in hun voordeel om te draaien

Spurs-coach Ange Postecoglu heeft twee wijzigingen aangebracht in zijn basiself na de 1-0 nederlaag tegen Manchester City in de FA Cup. Skipp en Maddison begonnen in plaats van Höjbjerg en Johnson. Werner stond opnieuw in de basisopstelling.

Gastcoach Thomas Frank voerde slechts één wijziging door na de 3-2 overwinning tegen Nottingham Forest. Nörgaard startte voor Damsgaard

Brentfords overgangsspel zorgt voor gevaar

Tottenham begon beter aan de wedstrijd, zette de toon en had twee eerste doelpogingen via Skipp (4e) en Kulusevski (7e). Brentford sloot de ruimtes af en schakelde snel om. Maupay miste aanvankelijk het doel (10) en de vermeende 0:1 werd afgekeurd wegens buitenspel (13). Twee minuten later telde het doelpunt van de Bees opnieuw. Het beginpunt was een misplaatste pass van Udogie, een paar seconden later stofte Maupay de bal af nadat Toney er eerder niet in was geslaagd Vicario te verslaan (15).

Spurs kwam daarna beter in de wedstrijd en wist opnieuw te voorkomen dat de bezoekers het spel konden omgooien. Werner (21) en een hamerslag van Richarlison (25) zorgden aanvankelijk echter niet voor de gelijkmaker. Ook Skipp (36), die vanaf een paar meter voorlangs kopte, werd de 1:1 onthouden. Vicario was alert aan de andere kant en redde op een kopbal van Toney (45′) om ervoor te zorgen dat de stand 0-1 bleef bij de rust.

Spurs draaien de wedstrijd binnen een paar minuten om

Postecoglu leek de juiste woorden te hebben gevonden, want het duurde slechts elf minuten voordat de wedstrijd op zijn kop stond: Udogie, die bij de tweede poging scoorde na een pass van Werner (48′), Johnson, die een sterke individuele inzet van Werner bij de tweede paal afmaakte (49′) en Richarlison, die een geblokte inzet van Maddison over de lijn duwde (56′), zorgden voor de 3-1.

Brentford was geschokt, maar kon naarmate de wedstrijd vorderde het hoofd uit de strop trekken. Eerst miste Toney van afstand op een haar na (63′), daarna maakte hij de okocha – maar schoof de bal langs het doel – voordat hij over het hoofd werd gezien door Udiogie en Vicario alleen nog maar hoefde te verslaan na zijn blunder: 3:2 (67′). Tottenham liet de bal weer lopen, Brentford slaagde er in deze fase niet in om aanvallend iets teweeg te brengen.

The Bees maakten in de blessuretijd bijna gelijk, maar Baptiste kon Vicario niet verslaan met zijn volley. Uiteindelijk was het een verdiende 3-2 overwinning voor Spurs, die profiteerden van de uitglijder van Aston Villa de dag ervoor om naar de vierde plaats te stijgen. Tottenham gaat zaterdag (13.30 uur) op bezoek bij Everton FC, terwijl Brentford maandag (21.00 uur) tegen de volgende zwaargewichten moet aantreden als gastheer van Manchester City.