donderdag, mei 2, 2024
HomePremier LeagueVariatie vrije trappen en Alvarez dubbel: ManCity blijft aan kop

Variatie vrije trappen en Alvarez dubbel: ManCity blijft aan kop

Manchester City heeft Burnley, dat gepromoveerd is door de bekende coach van de Sky Blues, Vincent Kompany, verdiend verslagen. Door het vervullen van hun plicht kunnen Pep Guardiola en co. blijven dromen van het verdedigen van hun titel

K

ManCity’s coach Pep Guadiola, die een aantal verschillende spelers had in vergelijking met de 1-0 overwinning op Tottenham in de FA Cup – De Bruyne en Doku waren nieuw in de aanval – had slechts een paar problemen in de beginfase. De Argentijnse wereldkampioen Alvarez scoorde met zijn hoofd in de 16e minuut voor de 1-0. De spits was niet onder druk gezet en Matheus Nunes, die de assist gaf, ook niet halfslachtig.

Kort daarna vergrootte Alvarez, die zijn 24e verjaardag vierde en de voorkeur had gekregen boven de herstelde Haaland, de voorsprong: de aanvaller dook vrij op in het strafschopgebied na een fraai uitgevoerde vrije trap van De Bruyne en hield het hoofd koel (22′). De voorsprong was verdiend na rust, Burnley werd volledig gedomineerd

Rodri scoort seconden na rust

Het werd nog erger voor de ploeg van ex-burger Vincent Kompany enkele seconden na de herstart: Rodri maakte het bekwaam af en bracht de Sky Blues op 3-0 (46′). En in plaats van die ene scoringskans te benutten, miste Amdouni jammerlijk (51′).

The Clarets waren gewoon te ongevaarlijk voor het doel, maar ze hielden ManCity tenminste weg uit hun eigen strafschopgebied. De wedstrijd kabbelde voort tot het einde. Positief voor de Sky Blues was dat Haaland in de 71e minuut zijn comeback vierde

Fofana scoort het eretreffer

Wat nog erger was voor de ploeg van Guardiola was dat Burnley eigenlijk het troostdoelpunt maakte: ex-Union-speler Fofana zette het late doelpunt van Al-Dakhil op (90.+3).

ManCity is de volgende wedstrijddag om 21.00 uur gastheer van Brentford FC. De runners-up zal proberen om gelijke tred te houden met de leiders in de competitie Liverpool FC, die de dag ervoor Arsenal FC ontvangen (17.30 uur).