zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueDoelpuntenpremière met een geschiedenis: Werner bedankt teamgenoten

Doelpuntenpremière met een geschiedenis: Werner bedankt teamgenoten

Met zijn eerste doelpunt in een Tottenham-shirt zette Timo Werner de ommekeer in tegen Crystal Palace van Oliver Glasner. Een andere scène was makkelijker te verdragen voor hem

Sinds hij voor Tottenham speelt, is hij veel gelukkiger geworden, zei Timo Werner midden februari. En inderdaad, je kunt op zijn minst speculeren over de vraag of de 57-voudig international het doelpunt dat hij zaterdag tegen Crystal Palace maakte in de eerste seizoenshelft zou hebben gemaakt in een shirt van RB Leipzig.

Het feit dat hij voor het eerst scoorde voor Spurs in de 77e minuut, toen hij een lage voorzet van Brennan Johnson in het net stuurde om er 1-1 van te maken en de wedstrijd om te draaien, had een achtergrond: In de eerste helft, waarin weinig was gelukt voor Spurs, had Werner achteloos een grote kans gemist. Nadat hij bijna vanaf de middenlijn alleen op keeper Sam Johnstone was ingelopen, probeerde hij hem tevergeefs te omspelen.

“Het zou verschrikkelijk zijn geweest als ik twee van zulke kansen had gemist”

Maar Werner liet zich niet uit het veld slaan, mede dankzij zijn teamgenoten. “Ze stonden achter me in de rust en zeiden dat ik gewoon door moest gaan,” zei Werner na de 3:1 thuisoverwinning, die Cristian Romero (80′) en aanvoerder Heung-Min Son (88′) perfect hadden gemaakt. “Het voelt altijd geweldig als je een groep om je heen hebt die niets zegt. Ze steunden me en dat hielp mij en het hele team. Het zou verschrikkelijk zijn geweest als ik twee van zulke kansen in één wedstrijd had gemist.”

Werner scoorde voor het laatst op 28 oktober in de 6-0 overwinning van Leipzig op 1. FC Köln, toen vanaf de strafschopstip. In de Premier League scoorde de ex-Chelsea prof voor de elfde keer in zijn 62e optreden. Coach Ange Postecoglou, die het de komende weken nog zonder aanvaller Richarlison moet stellen, prees zijn leenspeler voor een “zeer goede prestatie”. Werner was “een constante dreiging” voor de bezoekers onder de nieuwe coach Oliver Glasner.

Terwijl ze al zijn uitgeschakeld in alle bekercompetities, vechten Spurs in de competitie nog steeds voor een plek in de Champions League. Met nog één wedstrijd te gaan, hebben ze vijf punten achterstand op het op de vierde plaats staande Aston Villa, dat met 3-2 won bij Luton Town – en zijn Tottenham’s volgende tegenstanders aanstaande zondag.