zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketballDe comeback van Ulm is niet genoeg: Chemnitz wint topwedstrijd - MBC...

De comeback van Ulm is niet genoeg: Chemnitz wint topwedstrijd – MBC haalt opgelucht adem

BBL op zaterdagavond: Aanvankelijk lag de focus op de strijd om in de competitie te blijven, met MBC dat een belangrijke overwinning boekte tegen Rostock. In het topduel tussen runners-up Chemnitz en kampioenen Ulm leken de Niners de zekere winnaars – voordat Ulm het weer echt spannend maakte

Verrassingsteam Niners Chemnitz blijft de toprivaal van BBL-leiders Bayern München. Dankzij een zeer sterke eerste helft versloegen de Niners ratiopharm Ulm 83:82 (49:31); het was de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden voor play-offkandidaat Ulm.

De favorieten uit Chemnitz, die laatst met 80:89 werden verslagen bij Bayern in de topwedstrijd, waren vanaf het begin superieur. De Niners liepen weg met 13 punten in de eerste periode en leidden met maar liefst 20 punten in de loop van de eerste helft.

Onder leiding van Kevin Yebo en Aher Uguak (elk 16 punten) kon Chemnitz de voorsprong maar net vasthouden na een laatste spurt van de tegenstanders. De regerend kampioenen vochten zich in de laatste periode terug tot op een punt, maar een slamdunk van DeAndre Lansdowne en de trefzekere vrije worp van Chemnitz bezegelden de wedstrijd in de slotminuut.

Ludwigsburg profiteert – MBC wint in de kelder

De MHP Riesen Ludwigsburg profiteerde van het resultaat. In een bewogen duel tussen de play-off-kandidaten zegevierde Ludwigsburg met 86:72 (40:46) bij Rasta Vechta en kwam op gelijke hoogte met Ulm en Vechta met een 14-8 record.

Rasta leidde nog aan het begin van het laatste kwart, maar de Giants maakten een inhaalslag met een furieuze 23:0 run om de overwinning binnen te halen. Het duurde bijna tien minuten voordat Vechta scoorde in de laatste periode. Jayvon Graves leidde de Giants naar de overwinning met een uitmuntende 28 punten.

MBC had zich vanmiddag al verzekerd van een belangrijke overwinning in de strijd om in de competitie te blijven. Weißenfels (7-15) versloeg voor eigen publiek de directe rivalen uit Rostock (106-102) en heeft nu één overwinning meer dan de Seawolves (6-15) en drie meer dan Crailsheim (4-18) op de eerste degradatieplaats. Charles Callison leidde de thuisploeg met 27 punten.