donderdag, mei 2, 2024
HomeSerie ADe Scudetto komt steeds dichterbij - Dimarco is de Empoli-terreur

De Scudetto komt steeds dichterbij – Dimarco is de Empoli-terreur

Met een voorsprong van elf punten ging Inter Milan de wedstrijd op paasmaandag in tegen de duidelijke underdogs en kelderbewoners FC Empoli – en maakte hun favorietenrol meteen waar met dominant voetbal. Na een mooie voorzet van Barella raakte Lautaro Martinez de bal licht aan, maar Caprile stond klaar om een alerte redding te verrichten in het strafschopgebied van FCE. Dat was in de 4e minuut van de wedstrijd.

Ongeveer 60 seconden later was de keeper echter verslagen, toen Bastoni zijn vooruitgeschoven teamgenoot Dimarco centraal op de rand van het strafschopgebied vond – en de laatste volleyde de bal in de linkerbenedenhoek voor een verdiende voorsprong (5′). Alweer Dimarco trouwens, want de Italiaanse international had de treble al op opmerkelijke wijze mogelijk gemaakt in de met 1-0 gewonnen heenwedstrijd.

De voorsprong van de Nerazzurri was ook verdiend, want ze bleven druk zetten en drongen aan voor het tweede doelpunt. Thuram miste echter ternauwernood de bal na een vloeiende combinatie met onder meer een voorzet van Mkhitaryan (16′), voordat FCE-doelman Caprile zijn vingertoppen tegen een schot van Bastoni kreeg en de bal bij zijn rechterpaal afbuigde (19′). Lautaro Martinez baalde ook toen hij de pass van Barella sterk ontving, maar te onnauwkeurig afmaakte (23′).

Empoli zit in de problemen

Maar wie dacht dat de bezoekers uit Toscane, die onlangs drie keer op rij met 1-0 waren verslagen en daardoor waren teruggezakt naar de onderste helft, geïntimideerd waren, had het mis. Plotseling drongen de underdogs brutaal naar voren, stonden verdedigend stevig en lieten zich tot aan de rust niets meer in de weg leggen.

Het enige wat ontbrak? Een succesvolle afronding om de stand op 1:1 te brengen, zoals een krachtig afstandschot van Marin dat Audero met een sterke redding in het strafschopgebied van Inter wist te brengen (27′). Overigens had de 27-jarige Milan mogen keepen omdat de Zwitserse international Sommer (verzwikte enkel tijdens de interlandbreak) geen risico liep. De oud-speler van Gladbach en ex-München zat alleen op de bank en keek toe hoe Empoli tot het fluitsignaal voor rust moedig bleef aandringen, maar niet op het briljante idee kwam om gelijk te maken. Inter, waarvoor veteraan Acerbi ook in de basis zat na zijn vrijspraak van racisme (“Dit waren erg moeilijke dagen – we hebben allemaal verloren”), ging met een 1-0 voorsprong de rust in

Joker

Joker Alexis scoort snel

Na de hervatting herpakte FC Internazionale, dat voor de interlandbreak met 1-1 gelijk speelde bij regerend kampioen Napoli en ook op dramatische wijze verzuimde Atletico Madrid te verslaan op strafschoppen in de Champions League ronde van 16, zich. Maar zonder te schitteren in het proces

De 1:0 die aanvankelijk beheerst naar voren en met stabiel verdedigend werk tot stand kwam, kon Barella niet omzetten in een 2:0 (52′). Pavard verzuimde ook om de voorsprong uit te breiden (65′), waardoor Cambiaghi even de kans kreeg om 1:1 te maken. De FCE-prof schoot echter naast (67′). Uiteindelijk duurde het tot de 81e minuut voordat de twee Inter-jokers Dumfries en Alexis Sanchez, die nog maar net in het veld waren gekomen, de beslissende 2:0 scoorden. Eerstgenoemde bediende, laatstgenoemde schoot zonder humor binnen (81e).

Omdat Acerbi & Co. de Schotten verdedigend strak hielden, stond Inter Milan voor de 19e keer dit seizoen geen doelpunt toe – en herstelden ze met deze verdiende 2-0 arbeidsoverwinning hun voorsprong van 14 punten op stadsrivalen en hun naaste rivalen Milaan. De situatie voor Empoli, dat voor de vierde keer op rij verloor zonder een doelpunt te maken, bleef echter erg lastig