dinsdag, april 30, 2024
HomePremier LeagueDe lat voorkomt een gelukstreffer: Man United boekt nipte zege in Luton

De lat voorkomt een gelukstreffer: Man United boekt nipte zege in Luton

Ondanks een meer dan veelbelovend begin van de wedstrijd heeft Manchester United uiteindelijk een uitoverwinning geboekt op Luton. Spits Höjlund zorgde voor een Premier League-record

Met een 2-1 zege op Aston Villa bevestigde Manchester United zijn verbeterende vorm en verkleinde het in ieder geval het gat naar de Champions League-plaatsen. Hoofdtrainer Erik ten Hag zag daarom geen reden om wijzigingen aan te brengen in het basiselftal voor de gastheren, het gepromoveerde en gedegradeerde Luton Town.

De Hatters, die na de 3-1 nederlaag tegen Sheffield Wednesday begonnen met voormalig Man United-spelers Mengi en Chong in plaats van Burke en Clark (beiden op de bank), kregen voor de aftrap een bittere tegenslag te verwerken: Topscorer Adebayo raakte tijdens de warming-up geblesseerd, waardoor Woodrow hem moest vervangen in de basisopstelling.

Höjlund scoort twee keer

De openingsperiode gaf de bezoekers hoop op een schietfestijn, want Höjlund profiteerde al na 37 seconden van een desastreuze misser van Bell en scoorde voor de zesde achtereenvolgende competitiewedstrijd. De Deen zorgde zelfs voor een Premier League-record door de jongste speler ooit te worden die deze prestatie neerzette.

Maar dat was nog niet alles: slechts zes minuten later maakte de middenvelder zijn brace compleet door de volley van Garnacho met zijn borst in het net te doen belanden. Rashford (10) en Garnacho (13) creëerden direct na de 2:0 nog twee goede kansen voor de Red Devils, maar die bleven uit.

Morris’ gelijkmaker keert de wedstrijd

Slechts een minuut na de kans van Garnacho scoorde Morris eindelijk uit het niets de gelijkmaker. De aanvoerder van Luton reageerde het snelst nadat het schot van Chong was geblokt en kopte de bal langs Onana in het net.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd volledig. De Hatters namen de controle over, maar werden niet beloond voor hun grote inzet. Woodrow (30), Morris (37) en Doughty (45.+2) misten een aantal noemenswaardige scoringskansen voor de thuisploeg in de eerste helft

Kansen in overvloed aan beide kanten – reddingen op de lat voor Man United

Nadat United voor rust een blessuregerelateerde wissel moest doorvoeren en Lindelöf in moest brengen voor Shaw (45.+3), voegde coach ten Hag daar na rust nog twee keer aan toe. Evans en McTominay kwamen erin voor Maguire en Casemiro, die allebei een gele kaart hadden.

Daarna ontstonden er aan beide kanten gevaarlijke kansen. In de 57e minuut verrichtte Luton-doelman Kaminski een sterke redding op Rashford en drie minuten later voorkwam Lokonga met een prachtige redding dat Bruno Fernandes de 3-1 kon maken. Binnen twee minuten misten ook Osho (77′) en Höjlund (78′) voor de bezoekers, die in de slotminuten nog een keer alles naar voren gooiden.

Maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn voor de Hammers, nadat Barkley’s kopbal in de vierde minuut van de rust de lat raakte en niet in het net belandde.

Luton moet volgende week woensdag naar Liverpool (20.30 uur), Man United komt pas zaterdag weer in actie. De Rode Duivels verwelkomen dan Fulham FC op Old Trafford (16.00 uur)