vrijdag, mei 3, 2024
HomeLa LigaCarvajal uit het veld gestuurd op verjaardag van Kroos: Real speelt slechts...

Carvajal uit het veld gestuurd op verjaardag van Kroos: Real speelt slechts gelijk bij Rayo

Natuurlijk was Real Madrid favoriet voor de stadsderby tegen Rayo en het maakte die rol al snel waar. Al in de 3e minuut speelde Valverde Joselu vrij na een voorbeeldige tegenaanval en hij scoorde de 1-0. De assistent-scheidsrechter had het doelpunt in eerste instantie buitenspel verklaard, maar de VAR corrigeerde deze onjuiste beslissing. Een bittere goal voor de thuisploeg en hun nieuwe coach Inigo Perez, want de Rayistas hadden voor de tegenaanval een grote kans verprutst om te scoren

Strafschop van VAR brengt Rayo in de wedstrijd

Het 15e team op de ranglijst had daarna moeite om de achterstand te verkleinen, die Joselu na een kleine 20 minuten bijna had vergroot. Maar de voormalig Bundesligaspeler werd opnieuw teruggefloten, en dit keer terecht, waardoor Rayo even later de stand op 1-1 kon brengen. Camavinga had een schot van Trejo met links gekeerd en na tussenkomst van de VAR schoot ex-Real-speler de Tomas de daaropvolgende penalty humorloos binnen (27′).

Voor de underdogs, die onlangs zes wedstrijden op rij hadden verloren en daarbij vijf keer het onderspit moesten delven, kwam de gelijkmaker als geroepen. Beide ploegen speelden nu een levendige wedstrijd en creëerden goede kansen. Valverde raakte echter de paal met een volley (35′) en Lunin redde Alvaro’s inzet in de korte hoek (43′), waardoor de ploegen met 1:1 de rust ingingen

Tchouameni redt – Kroos mist

Tchouameni opende de tweede helft met een roekeloos moment. Als laatste man verloor hij de bal aan Alvaro enkele seconden na de hervatting, maar hij kon zijn schotpoging blokkeren en zijn faux pas corrigeren. Wat aanvankelijk leek op een naadloze voortzetting van de uiterst vermakelijke eerste helft, bleek lange tijd het enige hoogtepunt van een veel magere periode.

Terwijl Rayo leek te kunnen leven met het gelijkspel, slaagden Los Blancos er ondanks hun aanvallende wissels zelden in om een bedreiging te vormen voor de underdogs. Na de eerste poging van Joselu (59′) duurde het tot de 80ste minuut voordat Kroos, die als invaller zijn 450ste wedstrijd voor Real Madrid vierde, een fraaie vrije trap richting doel krulde, die Dimitrievski onschadelijk kon maken.