donderdag, april 25, 2024
HomeSerie ADe keeper van Fiorentina helpt mee: Rafael Leao brengt Milan een stap...

De keeper van Fiorentina helpt mee: Rafael Leao brengt Milan een stap dichter bij de titel

Leider Milan liet zich zondag tegen Florence niet van de wijs brengen en komt steeds dichter bij de titel. De doelman van Fiorentina had een hand in de werkzege.

Maar Giroud had de beste kans voor de pauze. Kessié’s precieze pass was een lust voor het oog, de Fransman lobde het leer over het been van doelman Terracciano, maar ook voorlangs het doel (17.). Hoewel de wedstrijd zeker niet teleurstellend was, bleef het een doelpuntloos gelijkspel bij de rust.

Maar toen begon Milan het vuur aan de schenen te leggen. Rafael Leao (47e) en Theo Hernandez (53e) misten hun kansen, en Kessié (52e) faalde met een krachtig linkervoetschot vanuit een scherpe hoek tegen de briljante Terracciano, die zijn voet net op tijd stak.

Fiorentina keeper zet Rafael Leao voor het winnende doelpunt

In de 67e minuut was ook Ibrahimovic van de partij, maar hij zou geen beslissende rol spelen (de Zweed had het winnende doelpunt bij Lazio gemaakt). De matchwinner was geen oudje, maar een jonkie: doelman Terracciano, tot dan toe een veilige bank, miste een pass aan de rechterkant volledig. De bal belandde precies voor de voeten van Rafael Leao, die de bal op 20 meter van het doel ontving, het strafschopgebied binnenging en vervolgens binnenkopte. De 22-jarige zette Terracciano op het verkeerde been met een schot in de korte hoek – 1:0, 82e minuut.

Vijf minuten eerder had doelman Maignan met een geweldige reflex redding gebracht op een kopbal van Cabral en Fiorentina liet zich niet van de wijs brengen. Maar het was niet genoeg tegen de Rossoneri, die dichter en dichter bij de titel komen. De volgende horde wacht op hen aanstaande zondag bij Hellas Verona.