vrijdag, maart 29, 2024
HomePremier LeagueCorner, kopbal, goal: Arsenal wint met verstand bij West Ham

Corner, kopbal, goal: Arsenal wint met verstand bij West Ham

Twee hoekschoppen bezorgden Arsenal FC een zege op West Ham United. The Gunners staan weer op een plek in de Champions League na de nipte overwinning.

Hammers coach David Moyes maakte vijf wijzigingen na de 2-1 verlies tegen Eintracht Frankfurt in de Europa League halve finale eerste been: Fabianski, Fredericks, Coufal, Noble en Benrahma begonnen voor Areola, Johnson, de geschorste Dawson, Soucek en Antonio.

Mikel Arteta heeft drie wijzigingen aangebracht in zijn Arsenal opstelling na de 3-1 nederlaag tegen Manchester United. Tomiyasu, Holding en Martinelli vervangen Cedric, White en Smith Rowe.

First half picks up late momentum

Beide teams waren compact aan de bal en goed georganiseerd in de eerste periode, waarbij de teams elkaar lange tijd neutraliseerden. De enige vermeldenswaardige doelpoging was een snelle tegenaanval van West Ham, die leidde tot een geblokkeerde poging van Lanzini via Coufal (30.).

Het spel kwam echter in een stroomversnelling en Nketiah daagde Fabianski uit, waarna Holding de hoekschop omzette en de leiding nam (38e). The Hammers van hun kant misten ternauwernood een onmiddellijk antwoord uit een hoekschop toen Ramsdale goed reageerde op Rice (40). Toch maakte de thuisploeg nog voor rust gelijk via Bowen, die met de laatste actie voor rust scoorde (45e).

Na de eindwisseling domineerden de gastheren en hadden duidelijk meer balbezit. Het eerste hoogtepunt kwam echter van de Gunners, die herhaaldelijk de leiding namen uit een hoekschop, ditmaal afgerond door Gabriel (54e). Na het tweede doelpunt ging Arsenal in de tegenaanval en liet West Ham komen.