donderdag, mei 2, 2024
HomePremier LeagueDankzij McGinn: Villa viert 15e thuisoverwinning op rij en staat bovenaan

Dankzij McGinn: Villa viert 15e thuisoverwinning op rij en staat bovenaan

Na Man City met 2-1 te hebben verslagen, versloeg Aston Villa ook Arsenal met 1-0 om hun overwinningsreeks thuis in de Premier League uit te breiden naar 15 op een rij

Villa-coach Unai Emery bracht geen wijzigingen aan in zijn basiself na de 2-1 overwinning op Manchester City. Voor de Gunners bracht Mikel Arteta, die geschorst was en de wedstrijd alleen vanaf de tribune kon bekijken, één wijziging aan ten opzichte van de wilde 4-3 zege op Luton Town: Zinchenko verving Kiwior (bank) aan de linkerkant van de verdediging.

Bailey lichtvoetig, McGinn koel als een komkommer

Villa begon fel en zette de Londenaren, die de 15e speeldag van de Premier League ingingen als competitieleiders, in de beginfase grotendeels vast op hun eigen helft. Na een prachtige aanval over rechts gaf ex-Leverkusen-speler Bailey in het centrum McGinn de bal, die uit een draai scoorde en de ploeg uit Birmingham een vroege 1-0 voorsprong bezorgde (7′).

Het duurde even voordat de Gunners in de wedstrijd kwamen. Ödegaard, Havertz & Co. begonnen halverwege de eerste helft echter hun draai te vinden en creëerden een aantal kansen. Ödegaard en Gabriel Jesus slaagden er echter twee keer niet in Emiliano Martinez te verslaan (33, 39, 42) en Diego Carlos redde van de lijn na een lob van Gabriel Martinelli over de keeper (36). Villa behield de nipte voorsprong bij rust.

Havertz’ hand voorkomt de gelijkmaker

De thuisploeg speelde na rust verder met Diaby in plaats van Bailey. Arsenal domineerde de wedstrijd opnieuw, maar hun tekortkomingen bleven het benutten van kansen. Eerst had Villa geluk dat de bal via de handen van Martinez en het lichaam van Watkins alleen op de paal van het eigen doel stuiterde (57′), daarna miste Ödegaard het doel na een pass van Havertz (58′).

Na een stormachtig eerste kwartier nam de druk van de Londenaren wat af en kreeg Villa nu de kans om te counteren: Digne slaagde er niet in Raya te verslaan (61) en de Arsenal-doelman hield ook Watkins tegen (68). Diaby had voor beide goals gezorgd. Arsenal had het daarna lang moeilijk tegen een gepassioneerde verdediging, voordat Havertz in de 90e minuut van dichtbij scoorde en de 1-1 maakte. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege een handsbal van de Duitser vlak voor het doelpunt.

Aston Villa speelt donderdag om 18.45 uur tegen Zrinjski Mostar in de Europa Conference League en reist zondag om 15.00 uur af naar Brentford FC in de Premier League. Arsenal speelt dinsdag om 18.45 uur tegen PSV Eindhoven in de Champions League en vervolgt zondag om 15.00 uur haar competitiecampagne thuis tegen Brighton.