zondag, april 28, 2024
HomeBasketballCrailsheim verrast vanaf het begin: Ulm wint met moeite van hekkensluiter

Crailsheim verrast vanaf het begin: Ulm wint met moeite van hekkensluiter

Voor de kampioenen van Ulm ging het er in de thuiswedstrijd tegen Crailsheim om Chemnitz bij te houden – wat ze deden, zij het met weinig vertrouwen. Iets lager op de ranglijst versloeg Bamberg Baskets Braunschweig Lions

De Duitse kampioenen ratiopharm Ulm wonnen moeizaam van degradatiekandidaat Hakro Merlins Crailsheim

De titelverdedigers zegevierden zaterdag pas in het laatste kwart tegen de club uit de onderste regionen met 94:87 (48:47). Karim Jallow was de topscorer van Ulm met 26 punten.

Ulm blijft bovenaan staan na hun achtste overwinning van het seizoen, terwijl Kreilsheim slechts één succes op zijn naam heeft staan. Het duel ging niet van begin af aan van een leien dakje. Kreilsheim verraste de gastheren in het eerste kwart. Na tien minuten leidde de underdog met 29:25. Hoewel het team van hoofdcoach Anton Gavel erin slaagde de achterstand tegen de pauze om te buigen (48:47), bracht het de kampioenen geen rust en zekerheid – integendeel.

De degradatiekandidaten gingen de laatste periode in met één punt voorsprong na een goed derde kwart (21:19). Alleen daar toonden de favorieten hun klasse en pakten de overwinning.

Ondertussen versloegen de voormalige seriekampioenen Bamberg Baskets Leuven Braunschweig 92:78 (41:41). Zach Copeland was de scorer met 27 punten. De Seawolves uit Rostock draaiden hun thuiswedstrijd tegen hekkensluiter BG Göttingen om en mikken nu voorzichtig op de middenmoot dankzij hun derde overwinning van het seizoen (96:92).