donderdag, mei 2, 2024
HomePremier LeagueCity laat weer punten liggen: Tottenham scoort in de 90e minuut voor...

City laat weer punten liggen: Tottenham scoort in de 90e minuut voor 3-3 gelijkspel

Aan het einde van de 14e speeldag in de Premier League speelde Manchester City pas voor de derde keer op rij gelijk. In een turbulent 3-3 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur schokte Kulusevski de kampioenen met een gelijkmaker in de 90e minuut. Daarna leidde een controversiële scheidsrechterlijke beslissing tot discussies

City heeft de laatste tijd niet meer dan twee gelijke spelen in de competitie weten te behalen en na de 2-1 overwinning van Arsenal op Wolverhampton op zaterdag, had de thuisploeg dringend een eigen overwinning nodig om gelijke tred te houden met de Gunners. City-trainer Pep Guardiola voerde drie wijzigingen door na de 3-2 overwinning op RB Leipzig in de Champions League deze week: Vaste doelman Ederson en Alvarez en Doku voor Ortega Moreno, Lewis en Grealish keerden terug in het eerste elftal.

Spurs-coach Ange Postecoglou bracht slechts één wijziging aan in zijn basisopstelling ten opzichte van de 2-1 nederlaag van vorige week tegen Aston Villa, hun derde nederlaag op rij. Bissouma, die onlangs geschorst was, verving Bentancur.

De topper aan het einde van speeldag 14 maakte zijn belofte vanaf de eerste minuut waar. City gaf vol gas, drukte extreem hoog, zette Tottenham onder druk en dwong hen om de bal snel te veroveren, soms diep op de helft van de tegenstander. Doku creëerde de eerste goede kans na zo’n actie in de 6e minuut.

Na de daaropvolgende corner bezorgden Spurs de drievoudig winnaars echter een schok. Son werd op de tegenaanval gestuurd, hield goed stand in het strafschopgebied en scoorde de 1-0 (6′). Het was het eerste schot op doel van de bezoekers na een dominante openingsfase van City. De thuisploeg sloeg echter razendsnel terug, zij het met een beetje geluk. Een vrije trap van Alvarez werd door Son in eigen doel afgeketst (9′).

Foden draait de wedstrijd om – twee aluminium goals voor City

Het spel ging net zo onstuimig verder als het begon. Haaland miste een grote kans om de leiding te nemen (13′), waarna Tottenham beter in de wedstrijd kwam en bij vlagen zelf de leiding nam. Daardoor kwam er ruimte voor de Sky Blues.

Doku kreeg bijvoorbeeld te veel ruimte aan de linkerkant en zijn schot in de rechterbovenhoek belandde tegen de lat en paal en vervolgens buiten (30′). Even later ging het beter toen de Spurs-defensie te ver weg stond van hun tegenstanders en Foden een goede combinatie in het strafschopgebied via Doku en Alvarez afrondde en de leiding nam (31′).

Het volgende hoogtepunt in een vermakelijke eerste helft kwam op naam van Alvarez, die in de 36e minuut met een laag schot de paal raakte. City ging de rust in met een verdiende voorsprong die groter had kunnen zijn

Tottenham maakt twee keer gelijk

Een paar seconden na de herstart maakte Vicario een rampzalige fout in de opbouw, maar hij maakte zijn fout goed met een sterke vliegende redding op het schot van Bernardo Silva (46′).

Daarna werd het spel wat rustiger en was City soms te onnauwkeurig in de aanval om echt gevaarlijk te worden. Toen sloop er een fout in het spel van de thuisploeg. Tottenham verstoorde de opbouw van de Citizens, Lo Celso pikte de bal zelf op en schoot laag naar links (69′). Kort daarna werd zijn afstandschot net naast het doel afgeketst (72′).

Grealish antwoordde ruim tien minuten later. City had de druk weer opgevoerd en de grappenmaker scoorde opnieuw nadat de thuisploeg de bal had veroverd en snel omschakelde. Het winnende doelpunt? Niet bij Kulusevski. Na een voorzet van Johnson versloeg de 23-jarige Aké in een één-tegen-één gevecht in de lucht en schoot de bal met zijn hoofd in het net (90′).

City voelt zich benadeeld: Felle discussies met Hooper

City reageerde op de hernieuwde schrik met furieuze aanvallen, maar het was een beslissing van scheidsrechter Simon Hooper die de meeste aandacht trok. In de blessuretijd werd Haaland op het middenveld onderuit gehaald door Emerson Royal, maar de Noor zette direct door en stuurde Grealish met een lange bal naar binnen. Hooper gaf aanvankelijk aan dat er sprake was van voordeel, maar blies vervolgens op zijn fluit om de aanval van de Citizens te verijdelen – Grealish zou zijn doorgelaten. Er was geen sprake van buitenspel.

Uiteindelijk bleef het bij 3:3 en dus het derde gelijkspel op rij voor de Engelse kampioenen. De achterstand op Arsenal bedraagt nu drie punten. Na het laatste fluitsignaal waren er verhitte discussies tussen Haaland en scheidsrechter Hooper. Tottenham daarentegen was blij met hun eerste punt na drie nederlagen op rij

Beide teams hebben geen uitstel in de Premier League. The Citizens staan woensdag om 21.15 uur tegenover Aston Villa. Tottenham ontvangt West Ham United op donderdag.