zondag, april 28, 2024
HomeNBACarrière beste set: Wagner leidt Magic naar overwinning met 38 punten

Carrière beste set: Wagner leidt Magic naar overwinning met 38 punten

Een uitblinkende Franz Wagner leidde zijn Orlando Magic met 38 punten naar de overwinning op de Detroit Pistons. De ploeg van de Duitse international had het lang moeilijk tegen de ploeg die onderaan staat in de Eastern Conference

The Orlando Magic verlieten voor de derde wedstrijd op rij zegevierend het veld: na de nipte 108:106 verrassingszege op de Minnesota Timberwolves, de leiders van de Western Conference, versloeg de ploeg uit Florida onder leiding van de Duitse basketbalwereldkampioenen Franz en Moritz Wagner ook de Detroit Pistons met 111:99. Orlando worstelde echter verrassend lang tegen de ploeg die onderaan staat in de Eastern Conference.

Orlando ging zondag zelfs met een achterstand van vijf punten de eerste kwartpauze in, voordat de Magic in de tweede periode het vuur aan de schenen legden en met drie punten voorsprong de rust in gingen. Het derde kwart was toen het moment voor Franz Wagner, die alleen al in deze periode elf punten scoorde en de Magic wat ademruimte gaf.

De Duitse speler schoot al zijn eerste tien schoten in de tweede helft raak en een drie om de stand 98:90 te maken met nog minder dan zeven minuten op de klok bezegelde uiteindelijk de overwinning voor de Magic. Met zijn 38 punten zette de jongere Wagner-broer ook zijn vorige beste punt uit zijn carrière neer, want op 28 december 2021 scoorde hij ook 38 punten tegen de Milwaukee Bucks. Zijn broer Moritz leverde ook een behoorlijke bijdrage vanaf de bank tegen de Pistons, met tien punten en vijf rebounds in tien minuten.

Met een record van 27 overwinningen en 23 nederlagen staan de Magic nu gelijk met de Indiana Pacers op de zesde plaats in de Eastern Conference van de NBA en blijven ze in de race voor de play-offs. Detroit daarentegen staat onderaan in de Eastern Conference na hun 43e nederlaag in hun 49e wedstrijd van het seizoen.
Schröder verliest ondanks 23 punten voorsprong

Schröder verliest ondanks 23 punten voorsprong.

Daniel Theis kon ook minstens één succes vieren, hoewel de center niet meespeelde in de 103:95 overwinning van de Los Angeles Clippers op de Miami Heat. De Clippers liggen nog steeds duidelijk op koers voor de play-offs op de derde plaats in de Western Conference.

De Toronto Raptors staan er heel anders voor. De ploeg onder leiding van aanvoerder Dennis Schröder verloor met 127-135 na dubbele overtime van de Oklahoma City Thunder, ondanks een voorsprong van 23 punten. Schröder, die 19 punten scoorde, en de Raptors staan al vijf overwinningen achter op de tiende plaats in het oosten, wat genoeg is om zich te plaatsen voor het play-in toernooi.