maandag, april 29, 2024
HomeFootballCamavinga mist, Pavard legt aan: Frankrijk verslaat Schotland

Camavinga mist, Pavard legt aan: Frankrijk verslaat Schotland

Frankrijk heeft in een testwedstrijd met 4-1 gewonnen van Schotland. De WK-runners kwamen op achterstand na een blunder van Camavinga, maar daarna kwam Pavard in het veld.

Frankrijk werd een paar dagen geleden uitgedaagd in de EK-kwalificatie en boekte hun ticket voor EURO 2024 in Duitsland met een 2-1 zege op Nederland. Bondscoach Didier Deschamps voerde vier wijzigingen door ten opzichte van het optreden in Amsterdam: Pavard, Camavinga, Dembelé en Giroud begonnen voor Lucas Hernandez, Rabiot, Coman en Kolo Muani.

Schotland werd ook uitgedaagd in de EK-kwalificatie, maar de deelname van de Bravehearts aan EURO 2024 was al zeker voor de 0:2 in de topper in Spanje. Bondscoach Steve Clarke rouleerde door de startende elf, met alleen Hendry, McKenna en McTominay over.

De wedstrijd begon met Daniel Siebert aan het roer in plaats van Tobias Stieler, die zich op korte termijn terugtrok. Het was een moeilijke start met fouten aan beide kanten. De grootste fout leidde vervolgens tot de voorsprong voor de Schotten: Camavinga had de bal eigenlijk onder controle in zijn eigen strafschopgebied, genoeg ruimte, tijd en mogelijkheden. Maar de Real-prof speelde de bal recht in de benen van Gilmour, die hem bedankte met de 0:1 (11e).

Maar Frankrijk had de juiste antwoorden in de persoon van Pavard. Eerst kopte de Bayern-professional een corner van Griezmann binnen (16e), daarna was hij weer paraat na knap werk van Mbappé (24e). Na een levendige eerste helft maakte Mbappé er vanaf de stip 3-1 van (41e).

Twee aluminium doelpunten – Coman scoort het laatste doelpunt

De tweede helft was veel minder spectaculair dan de eerste. Lange tijd gebeurde er weinig, pas na een kwartier kwam Mbappé naar voren met een bicycle kick, maar die vond zijn doel niet (60.). Frankrijk speelde niet meer zo doelgericht, maar had alles nog wel onder controle.

In de 70e minuut vergrootte de “Equipe tricolore” de voorsprong naar 4:1. De voormalige Gladbach-speler Thuram kon op links doorbreken en passte naar binnen. Griezmann raakte vanaf een paar meter de lat en Coman van Bayern zette de veel moeilijkere rebound vakkundig om.

Schotland deed zijn best en hield het spel bij vlagen gelijk, maar het ontbrak hen aan aanvalskracht. Brown testte Maignan met een afstandschot in de 76e minuut, maar Maignan moest zich strekken om het schot tot hoekschop te verwerken. En in de 85e minuut kregen Armstrong en Brown opnieuw twee goede kansen, maar Maignan stond paraat om ze eruit te houden.

Maar de Fransen hadden ook kansen op het vijfde doelpunt: Thuram joeg de bal op de lat na een voorzet van Coman in de 82e minuut, Coman faalde twee minuten later met een afstandschot op Clark. Het bleef dus bij een verdiende 4:1 voor Frankrijk.