vrijdag, april 19, 2024
HomePremier LeagueBurnley zet Everton onder druk en degradatiestrijd wordt heviger

Burnley zet Everton onder druk en degradatiestrijd wordt heviger

Ondanks veel gemiste kansen heeft Burnley FC een belangrijke zege geboekt tegen Southampton. Door de drie punten staan The Clarets nog maar één punt achter de hekkensluiter.
Michael Jackson, de interim-coach van Burnley na het ontslag van Sean Dyche, bracht twee wijzigingen aan in het 1-1 gelijkspel bij West Ham United: Brownhill en Roberts starten voor Westwood en Lowton.

Saints coach Ralph Hasenhüttl vertrouwde op dezelfde startende elf na de 1-0 overwinning op Arsenal FC.

Jackson’s veranderingen ontbranden

In de openingsminuten begonnen de bezoekers iets beter en creëerden al vroeg de eerste topkans, die Romeu miste (7e). Na een goede tien minuten ontbrandden echter de twee wissels voor de Clarets: Brownhill bediende Roberts, die onweerstaanbaar scoorde voor de voorsprong (12e).

Het begin van een zeer sterke fase voor de thuisploeg, die verschillende goede tot zeer goede kansen miste via Rodriguez (17e), Weghorst (25e) en McNeil (36e), terwijl de Saints in de eerste helft alleen gevaarlijk werden toen ze de bal uit een set piece veroverden en nog een grote kans misten via Romeu (32e). Toen beide teams al in de kleedkamers zaten, voegden de Clarets voor de pauze eindelijk de verdiende 2-0 toe: Een corner van Brownhill vond Collins die er 2-0 van maakte bij de pauze (44e).

Beslissing van buitenspel

Het spel werd wat vlakker in de tweede periode. Burnley liet de bezoekers uit het zuiden van Engeland komen, maar ze konden niet de nodige penetrerende kracht ontketenen. In plaats daarvan kwam de thuisploeg op 3-0 door Cork, die scoorde vanuit buitenspelpositie en werd afgefloten (63e).

Southampton bracht daarna een aanvallende wissel en bracht Adams in, die nog geen minuut na zijn wissel de 1:2 op zijn voeten had (67e), voordat hij op het laatste moment werd verhinderd door Collins (73e). Er waren echter geen kansen meer van deze kwaliteit om de wedstrijd gelijk te trekken en de uitslag bleef ongewijzigd.