donderdag, april 25, 2024
HomeLa LigaLucky win in San Sebastian: Barça weer tweede

Lucky win in San Sebastian: Barça weer tweede

Na de Europa League-uitschakeling tegen Frankfurt en de nederlaag tegen Cádiz, boekte Barcelona een belangrijke overwinning in San Sebastian. Tegen de aanvankelijk slordige gastheren waren een vroege voorsprong en vervolgens een geconcentreerd verdedigend optreden voldoende.
Vergeleken met de teleurstellende 0:1 tegen Cadiz, bracht Xavi vier nieuwkomers: Dani Alves, Araujo, Piqué (die terugkeert van een adductorblessure) en Aubameyang vervingen Dest, Garcia, Lenglet en Depay, die allen op de bank plaatsnamen.

Met het doelpunt achter de hand vertraagde Barcelona en stond het Real Sociedad soms toe naar voren te komen, worstelend tegen een hechte verdediging – Dani Alves, bijvoorbeeld, schoof vaak naar het midden om ruimte te beperken. Barça hield de druk op de ketel met halve kansen (Ferran Torres, 16e, de Jong, 29e) voordat Sörloth het eerste schot op doel van de gastheren aantekende (35e).

Isak en Sörloth missen gelijkmaker

Voor de pauze misten Ferran Torres (39e) en Aubameyang (40e) op het nippertje en San Sebastian kwam op dreef. Na een samenspel met Sörloth kreeg Isak de eerste grote kans voor de thuisploeg op zijn voeten, maar miste bijna jammerlijk (44e).

Ontslag na gooien met glazen flessen

Na de pauze kreeg Real Sociedad de eerste goede kans, dit keer gaf Sörloth de gelijkmaker weg (47e). Vervolgens legde scheidsrechter Carlos del Cerro Grande het spel enkele minuten stil nadat een glazen fles op het veld was gegooid, maar zette het spel na overleg met de officials voort.

De tweede helft verliep niet goed voor Barça: centrum-back Araujo moest er na 55 minuten geblesseerd af, Dani Alves volgde hem elf minuten later met een blessure. Piqué, die in de eerste helft al meermaals problemen met zijn adductoren had gesignaleerd, hield stand. Maar de bezoekers verloren steeds meer de controle over het spel en Real Sociedad moest zich zorgen maken over het verprutsen van kansen door Sörloth (59e) en Januzaj (70e).

Aan de andere kant miste Gavi al even slordig (73e), voordat het de slotfase inging, waarin Barça zich vooral zorgen maakte over de verdediging. Real Sociedad wist alleen via Zaldua te scoren, en in de tien minuten blessuretijd lukte niets echt – ook omdat de bezoekers resoluut en geconcentreerd verdedigden.

Barça komt zondag (21.00 uur) weer in actie – in een goedmaakwedstrijd tegen Rayo Vallecano. Rayo ontvangt dan San Sebastian op de volgende zondag (18.30).