maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueBrace van Bruno Fernandes redt Man United een geflatteerd punt bij Bournemouth

Brace van Bruno Fernandes redt Man United een geflatteerd punt bij Bournemouth

Manchester United is voor de vierde keer op rij zonder overwinning gebleven. De Rode Duivels moesten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel bij AFC Bournemouth. Vooral de Cherries moeten zich ergeren aan het feit dat ze United in de wedstrijd hielden met onzorgvuldig benutte kansen

Na de 2-1 nederlaag bij Luton Town voerde Bournemouth-trainer Andoni Iraola drie wijzigingen door: Senesi, Sinisterra en Ouattara begonnen in plaats van Kelly, Tavernier en Semenyo.

Erik ten Hag behield exact dezelfde opstelling als na het 2-2 gelijkspel tegen Liverpool.

Bournemouth met de betere kansen

Bournemouth zat vanaf het begin goed in de wedstrijd. Solanke kreeg de eerste kans van de wedstrijd nadat hij de bal hoog op het veld had veroverd (7e minuut). Man United had aanvankelijk meer balbezit, maar had moeite om de druk van de gastheren op te vangen. Na balverlies van Garnacho namen de gastheren de leiding via Solanke (16). Rashford maakte op slag van rust bijna gelijk (18), maar het was Zuid-Engeland dat daarna de betere kansen kreeg. Kerkez (19), Sinisterra (21) en Christie (28, 30) misten allemaal.

Dit eiste zijn tol, want Bruno Fernandes had het geluk om de tot dan toe geflatteerde gelijkmaker te maken (31). Bournemouth liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. Sinisterra miste eerst het doel (34′) voordat Kluivert het beter deed en de Cherries weer op voorsprong zette (36′).

De Red Devils waren verdedigend bij vlagen bijzonder onhandig. Als Kerkez (43) en Kluivert (45.+3) hun grote kansen hadden benut, had niemand geklaagd. United was afhankelijk van individuele momenten waarin de individuele kwaliteit van hun aanval te zien was – zoals het spectaculaire doelpunt van Bruno Fernandes op de lat (45.+8). Daarna gingen ze de rust in met een alles bij elkaar vleiende 2:1 voorsprong

Bruno Fernandes maakt gelijk vanaf de stip

Na de pauze gebeurde er lange tijd niets noemenswaardigs. Maar als er één team gevaarlijker leek, dan waren het de Cherries wel – mede dankzij de immer behendige Kluivert. In de 63e minuut wees scheidsrechter Tony Harrington plotseling naar de stip, een handbalstraf die zowel merkwaardig als controversieel was. Bruno Fernandes liet de kans niet onbenut en maakte gelijk (65′). Beide teams lanceerden daarna een paar keer naar voren, maar echt gevaar was er op geen enkel moment. Aan het einde werd het nog onrustig toen de scheidsrechter naar de stip wees nadat Kambwala een overtreding op Christie had begaan, maar besloot om een vrije trap toe te kennen na een VAR-herziening (90.+5). De daaruit voortvloeiende vrije trap leverde niets op en de eindstand bleef 2-2.

Voor Man United gaat het er volgende week om hun laatste titelkans in leven te houden. De ploeg van Erik ten Hag neemt het zondag (16.30 uur) in de halve finale van de FA Cup op tegen Coventry City. Bournemouth vervolgt hun Premier League-campagne een half uur eerder (16.00 uur) met een uitwedstrijd bij Aston Villa.