zaterdag, april 27, 2024
HomePremier League"Boxer" Klopp snort door - en "bam"

“Boxer” Klopp snort door – en “bam”

De “wilde” topwedstrijd van de Premier League tussen Manchester City en Liverpool FC vond geen winnaar, maar vermaakte wel waanzinnig. Jürgen Klopp vond een veelzeggende vergelijking.

“Wat een wedstrijd. Wild.” De eerste conclusie van Jürgen Klopp op “Sky” na het laatste fluitsignaal was treffend. Enkele minuten eerder had zijn ploeg Manchester City op een gelijkspel gehouden, ondanks een achterstand van twee punten. In wat een krachtmeting om het Engelse kampioenschap had moeten worden, boden zowel the Reds als the Citizens intens, snel voetbal, gepaard met een constante stroom van kansen. De grootste voetbalwedstrijd in Europa op dit moment – het was overtuigend.

Terwijl Klopp voor de wedstrijd de rivaliteit had vergeleken met tennis, was zijn metafoor na de 90 minuten iets anders: “We kunnen het beschrijven als een bokswedstrijd. Zodra je je handen naar beneden doet, krijg je een enorme stoot. “

En de boksers in de rode broeken hebben zondag heel wat klappen gekregen, wankelend op weg naar een dreigende knock-out in hun titelgevecht, vooral in een zwakke eerste helft. Keer op keer overspeelde de thuisploeg de LFC-defensie met hoge ballen, vonden ze hun doelmannen en zochten ze een directe weg naar het doel. “Ik kan me niet herinneren dat ze zoveel ballen achter de ketting hebben gespeeld,” zei Klopp veelzeggend samenvattend.

Het tweede doelpunt van City werd ook volgens hetzelfde principe gemaakt. Lange bal Joao Cancelo, direct schot Gabriel Jesus, doelpunt (36.). “Op de momenten dat we een adempauze wilden nemen: Bam.” ManCity’s boksers hadden de Reds hun volgende slag toegebracht. Toch kwam LFC direct na rust terug in de wedstrijd door een doelpunt van Sadio Mané: 2-2 (46e).

“De start van de tweede helft was veel beter,” zei Klopp, die in de tweede periode een meer gesettelde runners-up coachte om het gelijkspel te verdienen tegen eigenlijk betere gastheren.

“Ik vond een heleboel dingen leuk. Ik denk dat we dichter bij elkaar stonden dan ooit tevoren,” zei de 54-jarige. Niettemin, Liverpool was slechts “dichtbij”. Door het gelijkspel blijven de Reds één punt achter op koploper City, met nog zeven wedstrijden te gaan. Dus de 2:2 speelde eerder in de kaart van de burgers. Toch: “Alles is goed tot nu toe,” zei Klopp. “Geweldige wedstrijd en we moeten en kunnen leven met het resultaat.”

Titel race op de achtergrond voor nu

De titelrace raakt weer op de achtergrond voor Liverpool volgende week. Woensdag (21.00 uur) staat de kwartfinale tweede leg in de hoogste vlucht bij Atletico Madrid op het programma. Zaterdag nemen de Reds het weer op tegen ManCity in de halve finale van de FA Cup.