donderdag, april 25, 2024
HomeLa LigaBarça krijgt drie strafschoppen tegen - en wint toch generale repetitie Eintracht

Barça krijgt drie strafschoppen tegen – en wint toch generale repetitie Eintracht

FC Barcelona heeft de generale repetitie voor de tweede leg van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt gewonnen, ondanks het feit dat het drie strafschoppen tegen kreeg tegen de hekkensluiter

Na de 1:1 in Frankfurt had Xavi geen zin om te experimenteren en gaf hij zijn twee jonkies op het middenveld (Pedri en Gavi) een adempauze voor de tweede leg tegen Eintracht. Voorin mocht Dembelé starten naast Aubameyang en Ferran Torres.

Maar diegenen die een duidelijke wedstrijd tegen de 19de ploeg verwachtten, kregen ongelijk. Levante, dat in Barcelona’s laatste twee bezoeken vier van de zes mogelijke punten had gepakt (3:3 en 3:1), speelde vrijuit. Morales kreeg de eerste goede kans minder dan 30 seconden na de wedstrijd toen veteraan Dani Alves een grote fout maakte.

Barça was net zo grillig als afgelopen donderdag in Frankfurt en bood verdedigend veel meer dan aanvallend. De beste kans van de bezoekers voor de pauze werd door doelman ter Stegen met een prachtig laag schot ingeleid – maar Ferran Torres schoot te centraal in het strafschopgebied (21e).

Garcia redt op de lijn – Aubameyang plots op de stip

Kort daarna had het 1-0 voor Levante moeten staan, maar nadat Morales de passieve Dani Alves en Araujo had gedupeerd, wierp ter Stegen zich zwaar op het schot – en Garcia redde de bal die op de doellijn afketste (26e).

Na de wisseling van speelhelft had de wedstrijd een veel hogere amusementswaarde en leverde nog vijf doelpunten op. Maar eerst iets anders: Nadat Ferran Torres met zijn hoofd de beste kans van Barça had gemist (49e), kreeg Levante een penalty toegekend na een domme overtreding van Dani Alves. Morales zette het veilig om (52.), maar vier minuten later – Garcia was schuldig aan een handsbal – nam hij geen tweede trap.

Een gedenkwaardige beslissing, want de misser van Roger – ter Stegen had de hoek geraden – deed de wedstrijd kantelen. Dembelé vond even later de tot dan toe onzichtbare Aubameyang met een boterzachte voorzet, die krachtig in de rechterhoek kopte (59e).

Xavi’s jokers maken een grote impact op het spel

Kort daarna werd het spel – en daarmee het verloop van de wedstrijd – op zijn kop gezet: Gavi en Pedri, die door Xavi was gewisseld na de tweede strafschop van Levante, maakten er samen 2-1 van (63e). Maar de gastheren gaven niet op en probeerden alles. En omdat Barcelona een derde strafschop tegen kreeg, werd het in minuut 83 weer gelijk: Joker Lenglet stapte twee minuten na zijn wissel op de voet van zijn tegenstander, die Melero benutte om de stand op 2:2 te brengen.

De crunch time was een open spel voor beide kanten. Levante gooide alles naar voren, maar werd in blessuretijd afgestraft: Luuk de Jong, een andere joker van Xavi, werd perfect bediend door Jordi Alba en de voormalige Gladbach-speler kopte in de verre hoek (90.+2).

Kwalificatie voor Champions League komt dichterbij

Met de 3-2 zege heeft Barcelona de tweede plaats heroverd op Sevilla FC. Directe Champions League kwalificatie komt steeds dichterbij. En mochten ze niet slagen via de competitie, dan is er ook nog de mogelijkheid van de Europa League titel.

Maar om dat te laten gebeuren, zullen ze eerst een defensieve verbetering nodig hebben aanstaande donderdag wanneer Eintracht Frankfurt Camp Nou bezoekt met enorme fan steun van thuis.