zondag, mei 12, 2024
HomeBasketballBayern verslaat Hamburg op Zipser comeback

Bayern verslaat Hamburg op Zipser comeback

De basketballers van FC Bayern München zijn met een emotionele overwinning uit de interlandbreak gekomen.

De koploper van de Basketball-Bundesliga won woensdag met 86-75 (28-46) van de Hamburg Towers. De nationale speler Paul Zipser vierde zijn terugkeer na een lange revalidatiefase en stond voor het eerst sinds zijn hersenoperatie in juni 2021 weer op het veld.

Zipser werd onder applaus gewisseld voor de laatste 15 seconden van het derde kwart, maar speelde uiteindelijk niet meer. “Het is een zegen om hem terug op het veld te zien,” vertelde Bayern coach Andrea Trinchieri aan “Magenta Sport” voorafgaand aan de wedstrijd.

In de eerste helft werd München nog gedomineerd door de bezoekers. Hamburg’s Caleb Homesley scoorde daar 25 punten, waarvan 16 in de laatste drie minuten voor de pauze. Zo hadden de Towers de kloof gedicht tot 46:28. Aan het begin van het tweede kwart beleefde de ploeg uit München een schokmoment: Nick Weiler-Babb viel na een dunkpoging op de grond, was bewusteloos en moest op een brancard van de vloer worden afgevoerd.

Dankzij een 11-0 start van de tweede helft vond de ploeg uit München haar ritme en schudde de schrik van zich af. De gastheren verkleinden de kloof tot 58:60 voor de laatste periode en draaiden de wedstrijd om met een 11:0 run in de vierde. Vooral de grote guard rond München’s topscorer Augustine Rubit (16 punten) voerde het vuur op. Uiteindelijk hadden de leiders van de competitie de tweede helft gewonnen met 58:29.