vrijdag, april 26, 2024
HomeBasketballBarcelona te sterk: Bayern dreigt met Euroleague-exit

Barcelona te sterk: Bayern dreigt met Euroleague-exit

FC Bayern dreigt in de kwartfinales van de play-offs in de Euroleague uitgeschakeld te worden. München verloor woensdagavond de derde van vijf mogelijke wedstrijden tegen FC Barcelona met 66:75 (31:49) en staat in de best-of-five serie met 1:2 achter.

Met een nederlaag op vrijdag (20.45/Magentasport) in de vierde ontmoeting opnieuw in München, zou FC Bayern worden uitgeschakeld. Een succes zou leiden tot een beslissende wedstrijd in Barcelona.

De Euroleague-titelfavorieten uit Spanje toonden vanaf het begin een duidelijke verbetering in vorm na de verrassende thuisnederlaag van wedstrijd twee. Ondanks het thuisvoordeel was Bayern niet opgewassen tegen het sterrenensemble, in tegenstelling tot in hun twee optredens in Barcelona. Onder aanvoering van voormalig NBA-prof Nikola Mirotic leidden de bezoekers na tien minuten al met 26 tegen 17. Tegen de pauze hadden de Catalanen hun voorsprong zelfs uitgebreid tot 18 punten.

De Beiernaren waren in het derde kwart veel attenter en konden de wedstrijd meer dan gelijk houden. Na 30 minuten bracht de ploeg van coach Andrea Trinchieri de achterstand terug tot tien punten (49:59), mede dankzij de trefzekere Vladimir Lucic en een sterke verdediging. Met een snelle 8:2 run besliste Barcelona de wedstrijd echter vroeg in de vierde en maakte de 2-1 voorsprong in de reeks volmaakt.

De beste scorer voor Bayern was Lucic met 17 punten, terwijl Deshaun Thomas, die in wedstrijd twee uitstekend was met 25 punten, er slechts vier scoorde. Voor FC Barcelona scoorde de uitblinkende Mirotic het best met 25 punten.

Bayern München – FC Barcelona 66:75 (31:49)
Bayern Munchen’s beste scorers: Lucic (17), Rubit (14), Jaramaz (13)
FC Barcelona: Mirotic (25), Smits (12)
Play-off Standings: 1:2