vrijdag, mei 10, 2024
HomeFootballArsenal's avond met grote cijfers

Arsenal’s avond met grote cijfers

Liverpool en Manchester City hadden de leiding genomen in de race om het kampioenschap, Arsenal volgde op indrukwekkende wijze in Sheffield Wednesday. Met een aantal indrukwekkende statistieken

Hun kaartjes zouden de volledige 90 minuten van de wedstrijd geldig zijn geweest, maar een paar Sheffield United-supporters verlieten Bramall Lane al na een kwartier. Ze hadden er genoeg van.

Gabriel Martinelli, een vleugelspeler van Sheffield United’s maandagavondbezoeker Arsenal FC, had er in de 15e minuut van de wedstrijd al 3-0 van gemaakt, waardoor de wedstrijd tussen de onderste club en het derde team in de competitie zo goed als beslist was. Maar dat niet alleen. De Braziliaan zorgde ook voor de verlenging van twee opmerkelijke reeksen

Ondertussen heeft United het ondankbare record gevestigd om het eerste team in de geschiedenis van de Engelse competitie te zijn dat minstens vijf doelpunten tegen kreeg in vier opeenvolgende thuiswedstrijden: 2-5 in de FA Cup tegen Brighton, 0-5 in de competitie tegen Aston Villa en opnieuw tegen Brighton. En nu de nederlaag tegen Arsenal, die al na 15 minuten duidelijk was. Context die de vroege thuisreis van sommige fans iets begrijpelijker maakt

Het doelsaldo spreekt in het voordeel van de Gunners

Het was een avond met grote aantallen op Bramall Lane, zelfs echt grote aantallen, maar slechts één team kon daar blij om zijn. Arsenal’s doelpuntenmakers Kai Havertz en Ben White scoorden allebei grote jubileumgoals: de Engelse verdediger scoorde het 10.000ste doelpunt in de geschiedenis van Arsenal om de eindstand op 6-0 te brengen. De Duitse aanvaller had eerder al zijn 150.000e doelpunt gemaakt in de Engelse hoogste klasse.

Terwijl de Blades op de 20e plaats in de Premier League blijven staan met 13 punten – ze zijn nu elf punten verwijderd van de veiligheidsmarge – kwam Arsenal op gelijke hoogte in de driestrijd om het kampioenschap met Liverpool (dat pas in de blessuretijd won) en Manchester City (dat de derby won na een achterstand): Reds 63, Skyblues 62, Gunners 61. De doelcijfers spreken natuurlijk in het voordeel van de ploeg van Mikel Arteta. Geen enkel team scoorde meer doelpunten (68) en stond minder doelpunten toe (23).