donderdag, maart 28, 2024
HomeChampions LeagueAlles open voor de tweede leg: Disasi beloont Monaco laat

Alles open voor de tweede leg: Disasi beloont Monaco laat

In de derde ronde van de Champions League-kwalificatie heeft PSV Eindhoven gelijkgespeeld in Monaco. In het prestigieuze duel waren het de gastheren die het veldoverwicht hadden.
Bijna een helft lang was er nauwelijks een gevaarlijk einde te bewonderen in het Stade Louis II. Vlak voor de pauze liet PSV Eindhoven echter zien waartoe Monaco in staat is: Na een mooie combinatie belandde een pass van ex-Freiburg Til, de uitblinker in het succes over Ajax Amsterdam in de Supercup, bij oud Gladbach- en Barcelona-speler de Jong, die knap aflegde – net als Veerman in het net afwerkte (38.).

Voor een lange tijd was Monaco de betere ploeg, maar kon nauwelijks een doorbraak vinden. De ploeg van Philippe Clement, die niet startte met nieuwkomer Embolo (Gladbach) maar met de Duitsers Nübel, Jakobs en Volland en LFC’s nieuwkomer Minamino, moest vaak stoppen voor het strafschopgebied. De oud-speler van Liverpool kwam ook een voet tekort voor een snel antwoord (40e). Voor de rest had alleen Veerman nog een goede kans op een doelpunt, maar miste nipt (22.).

Net als in de eerste helft, toen een mogelijke handsstraf door scheidsrechter Davide Massa niet werd gegeven ondanks het bekijken van de beelden op de videomonitor (34e, Teze had de bal op zijn hand gekregen in een hachelijke scène), bleef de thuisploeg in eerste instantie ongelukkig. Minamino was er weer bij betrokken, dit keer miste de Japanner een topkans van dichtbij (49e).

Til volgt Minamino’s voorbeeld en mist het volgende doelpunt

Daarna drong

Monaco aan op de gelijkmaker, maar in een intense tweede helft was alleen Volland gevaarlijker (58.). In plaats daarvan kwam PSV tegen het einde weer op dreef en werd het herhaaldelijk gevaarlijk in de tegenaanval. Saibari miste het beslissende doelpunt op een haar na in de 73e.

Monaco slaat eindelijk toe na de vrije trap van Jakob en raakt het aluminium niet

AS Monaco kon dus toch nog de puntjes op de i zetten: Disasi profiteerde van de verwarring in het strafschopgebied na een vrije trap van Jakob en schoof de verblijdende gelijkmaker binnen (80e). PSV mag blij zijn dat het bij 1-1 bleef, want Fofana kopte tegen de paal (87e minuut) voor de Monegasken, die aan het einde van de wedstrijd duidelijk de touwtjes in handen hadden.

De returnwedstrijd tussen beide clubs vindt over een week plaats, eveneens op dinsdag, aanvang 20.30 uur. Daarvoor beginnen zowel de Monegasken (bij Racing Strasbourg) als de Nederlanders (tegen het gepromoveerde FC Emmen) aan hun nationale competitiecampagne. De uiterst belangrijke play-offs voor de groepsfase van de hoogste vlucht worden vanaf 17 augustus gespeeld.