vrijdag, april 26, 2024
HomeFootballAlle vier de gepromoveerde spelers van Schalk promoveren zichzelf

Alle vier de gepromoveerde spelers van Schalk promoveren zichzelf

Zeven nieuwkomers stonden in de basiself van Schalke’s gemakkelijke 5-0 zege op Bremer SV in de beker, maar het waren de vier gepromoveerde spelers die de aandacht trokken.

5:0 in de eerste ronde van de beker, 4:0 al bij rust, al 2:0 na twaalf minuten: Schalke 04 had geen enkele moeite tegen Bremer SV, gepromoveerd uit de vierde klasse. Zeven spelers in de startopstelling waren nieuwkomers, van wie Tobias Mohr de beste indruk maakte. En de vier gepromoveerde spelers in het basiselftal van de beker? Ze waren allemaal overtuigend!

Dominick Drexler: Twee doelpunten, elk met een direct schot: Na een nogal onopvallend voorseizoen schoof de middenvelder zichzelf naar voren met een brace en werd hij de matchwinner. “Hij heeft zijn nominatie voor de basiself vanaf het begin gerechtvaardigd”, loofde trainer Frank Kramer. Drexler’s doelpuntenkunsten zullen hem geen windeieren gelegd hebben, want de 32-jarige, die zondag in de competitie-opener tegenover zijn oude club 1. FC Köln staat, heeft heel wat concurrentie te overwinnen. Drexler zei na zijn eerste competitie brace voor Schalke: “Het is een eer dat ik heb mogen spelen.” Vooral als je naar de bank kijkt, waar aanvankelijk ook Marius Bülter zat – de promotieheld met de “24 scorepunten”, zoals Drexler opmerkte.

Rodrigo Zalazar: Ongeacht de wedstrijd tegen Bremer SV, heeft hij waarschijnlijk een van de beste kansen om een vaste rol op het middenveld te spelen. Zalazar, die in de laatste competitiewedstrijd van het promotieseizoen in Neurenberg van 59 meter afstand scoorde, maakte nog geen twee minuten na de wedstrijd zijn eerste optreden in competitieverband van de nieuwe campagne.

Thomas Ouwejan:
Hij en zijn maatstaven zullen in het nieuwe seizoen bijzonder belangrijk zijn – geen wonder dat de Nederlander, die in het systeem van Kramer linksback zou moeten spelen, ook tegen Bremer SV voor gevaar zorgde bij stilstaande ballen. Zijn corner leidde tot Drexler’s eerste doelpunt.

Tobias Mohr: De opvallende nieuwkomer maakte drie van de vijf doelpunten. Eerst zorgde hij met een precieze kopbal voor Zalazar voor de vroege 1:0, later speelde hij een goede bal in de top voor het eigen doel van Sebastian Kmiec voor de 4:0 en maakte zijn werk af met een perfecte corner voor de 5:0 van Kaminski.