dinsdag, mei 14, 2024
HomeBasketballAlba Berlin plaatste zich voor de play-offs

Alba Berlin plaatste zich voor de play-offs

Alba Berlin won in Göttingen zijn vijfde wedstrijd op rij. Bamberg heeft Ulm thuis en heeft dringend een overwinning nodig om in de play-offs te blijven. s Avonds ontvangt de MBC de 99ers uit Chemnitz.

Maar het was een Göttingen-speler die de wedstrijd in het begin domineerde: voormalig NBA-speler Jeremiah Martin leidde de thuisploeg naar een 14:13 start met tien punten in zes minuten. Stephen Brown kwam in de tweede helft goed voor de dag, met 20 punten in de eerste helft was de guard vooral verantwoordelijk voor de 53:44 voorsprong van de gastheren bij de pauze.

De Berlijners maakten na een 11:2 start in de tweede helft gelijk en verloren nu minder vaak de bal. In een gevarieerd vierde kwart verloor Göttingen in de slotfase het ritme: Zij scoorden niet in de laatste vier en een halve minuut, de Berlijners eindigden de wedstrijd met een beslissende 8:0 run. Nationale speler Maodo Lo was de topscorer van Berlijn, hij scoorde zeven van zijn 20 punten in de laatste periode.