zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketballAdebayo leidt Heat naar nipte zege en serievoorsprong

Adebayo leidt Heat naar nipte zege en serievoorsprong

De Boston Celtics kwamen met 2-1 achter in Game Three van de East Finals-serie. Daniel Theis’ team verloor thuis van de Miami Heat met 103-109 in de TD Garden.

Center Theis stond wel in de basis, maar scoorde slechts één punt en drie rebounds in tien minuten spelen. Jayson Tatum, die de laatste tijd uitstekend is, was ook onder zijn kunnen met slechts tien punten. De Celtics leidden nooit, maar brachten een 62-37 achterstand terug tot één punt – 93-92, met 2:40 te gaan op een driepunter van Jaylen Brown, die 40 punten scoorde.

Voor de Heat, die het de hele tweede helft zonder Jimmy Butler (knieblessure) moesten stellen, maakte center Bam Adebayo indruk met 31 punten en tien rebounds. Game vier van de serie wordt dinsdagavond opnieuw in Boston gespeeld.

Vier overwinningen zijn nodig in de best-of-seven series om de NBA Finals te bereiken.

De tweede play-off halve finale tussen de Dallas Mavericks, team van Maxi Kleber, en de Golden State Warriors is 0-2.