dinsdag, mei 14, 2024
HomeFootball90.+9! Gomis benut de vierde strafschop en lost Galatasaray

90.+9! Gomis benut de vierde strafschop en lost Galatasaray

af

Galatasaray Istanbul heeft de eerste zege van het jaar binnen. In een 3-2 overwinning op Göztepe Izmir viel de beslissing in de negende minuut van de rust.

Galatasaray Istanbul is dit seizoen niet in staat om mee te doen voor de titel of de internationale plaatsen, en de Turkse recordkampioen staat momenteel in de onderste helft van de tabel. Om niet in de degradatiestrijd terecht te komen, had het team van coach Domenec Torrent dringend een overwinning nodig tegen Göztepe Izmir – het zou de eerste van het jaar moeten zijn.

De bezoekers begonnen goed, toen verdediger Nelsson hen al na drie minuten op voorsprong zette. Maar “Cim Bom” kon er geen gevolg aan geven, kort voor de pauze zette Ndiaye een domper op de wedstrijd en maakte gelijk vanaf de stip. Met nog 20 minuten te gaan sloeg de Senegalees opnieuw toe vanaf elf meter – en zette Göztepe zelfs aan de leiding.

Galatasaray had moeite om de achterstand weg te werken, maar kon rekenen op wildcard Gomis. De Fransman kwam na 74 minuten in het veld, 180 seconden voor het einde van de normale tijd, zette de 36-jarige de derde strafschop van de avond om en bracht de stand op 2-2. Maar het zou niet de laatste strafschop zijn, in de negende minuut van de blessuretijd wees scheidsrechter Arda Kardesler opnieuw naar de stip. Opnieuw kwam Gomis op, opnieuw scoorde hij – de 3-2 uitoverwinning voor Gala was perfect.