vrijdag, mei 3, 2024
HomeSerie A90.+6! Milan wil de leiding in de competitie en stuit op een...

90.+6! Milan wil de leiding in de competitie en stuit op een fatale tegenaanval

Aan het begin van de maandagavond draaide het allemaal om de leiding in de competitie voor Milan. Met een overwinning tegen Spezia hadden de Rossoneri Inter kunnen inhalen, maar de Lombarden liepen in blessuretijd tegen een tegenaanval aan en verloren 1:2.

Provedel eerst sterk, dan slordig en aarzelend tegen Rafael Leao

Toen Provedel ook nog redding bracht tegen Ibrahimovic (27e), nam de druk van de thuisploeg iets af. Spezia zorgde voor enige opluchting, maar kwam kort voor rust toch nog in de problemen. Na een inworp op zijn eigen doelman, verwerkte Provedel de bal zeer slecht, waardoor Rafael Leao er tussen kon duiken. De twee botsten – en de enigszins verwarde scheidsrechter oordeelde aanvankelijk dat de bal buitenspel was. Aangezien de bal echter van Spezia’s linksback Reca kwam, was dit nogal onzin. Milan protesteerde, waardoor de scheidsrechter gedwongen werd naar de herzieningszone te gaan, waar hij vervolgens duidelijk kon beslissen over een straf voor Milan. Theo liep door, belastte de keeper, maar schoof de bal ook net langs de rechterpaal (45.+1).

De bezoekers uit Ligurië haalden diep adem en dachten bij rust al met 0-0 voor te staan toen een lange bal op hun helft vloog. Provedel aarzelde om uit te lopen – en Rafael Leao lobde gemakkelijk om de 1-0 voor Milan te maken (45.+1). Het elftal van trainer Stefano Pioli lag op koers voor de koppositie – en de voorsprong was op basis van het spelaandeel en de kansen zeer verdiend.

Milan’s kracht neemt af – Joker Agudelo steekt

Na de pauze drongen de Rossoneri aan op een snelle beslissing, maar de verdediging van Spezia was goed georganiseerd en de aanvalsinspanningen van Milan werden steeds doorzichtiger – slechte normen deden de rest om La Spezia in de wedstrijd te houden.

En de Liguriërs vonden dat de Rossoneri aan kracht moesten inboeten, vooral in de duels, waar ze na ongeveer een uur hun intensiteit verloren. De bezoekers profiteerden hiervan in de 64e minuut, toen wild card Agudelo een vlijmscherpe voorzet van Verde benutte om de 1-1 gelijk te maken – vanaf een paar meter schoof de aanvaller de bal buiten het bereik van doelman Maignan in het net. Milan werd nu geklopt, liet weer te veel gaten zien, maar voorlopig werden ze niet voor een tweede keer gestraft. Pas in de 80e minuut gingen Ibrahimovic & Co. weer naar voren en zetten de underdogs steeds meer vast.

Post time: Drama in vijf bedrijven

Het echte drama kwam echter in blessuretijd: Ibrahimovic slaagde er niet in Provedel te raken met een indraaiend schot (90.+1). Rebic kreeg een overtreding te verwerken, de bal rolde door naar de geheel vrijstaande Junior Messias, die de bal in de linkerbovenhoek schoot (90.+3) – helaas voor de Lombarden had de scheidsrechter de overtreding op Rebic echter milliseconden voordat het doelpunt werd gescoord afgefloten. Ibrahimovic donderde de vrije trap bijna onder de lat – Provedel redde knap (90.+4). En uit de daaropvolgende corner kopte “Ibra” naar de korte hoek, Provedel veegde de bal op de lat net voor de lijn (90.+5).

pezias Emmanuel Gyasi (r.) viert het winnende doelpunt.

Maar dat was niet genoeg: Milan dook van minuut tot minuut in een steeds grotere verbijstering – en opende zo zelfs de mogelijkheid voor Spezia Calcio om een laatste, fatale tegenaanval in te zetten. Invaller Kovalenko gaf de bal voor op Gyasi, die met de laatste actie van de wedstrijd de bal in de verre hoek schoof voor de 2-1 overwinning (90.+6).
Milan’s droom van de eerste plaats werd verbrijzeld, terwijl Spezia revanche nam voor de 2-1 nederlaag tegen de Rossoneri in september vorig jaar en blij was met een belangrijke drie punten in hun strijd tegen degradatie.