vrijdag, maart 29, 2024
HomePremier League3-3 tegen Leeds: Drie puntendelingen van Coutinho niet genoeg voor Aston Villa

3-3 tegen Leeds: Drie puntendelingen van Coutinho niet genoeg voor Aston Villa

Aston Villa heeft woensdagavond in een hoogstaand duel slechts gelijkgespeeld. Ondanks een uitstekend optreden van middenvelder Coutinho.

13 minuten. Zoveel tijd had Coutinho nodig om zijn stempel te drukken op de wedstrijd tegen Leeds United. De Braziliaan, in de winter uitgeleend van FC Barcelona, rondde één keer koel af (30e) en zette daarna zelfs nog twee doelpunten op.

Mooie assist voor de 2:1

Vooral zijn assist vanaf minuut 38 was noemenswaardig: met een prachtige openingspass stuurde de ex-FCB-speler Ramsey op pad, die vijf minuten later veilig afrondde, opnieuw na een assist van Coutinho.

Leeds United had een vroege voorsprong genomen op Steven Gerrard’s ploeg. James (9.), die aan het eind van de eerste helft ook de achterstand verkleinde (45.+2), scoorde ook een brace.

Llorente heeft het laatste woord

De doelpunten van de voormalige ManUnited-speler waren uiteindelijk ook doorslaggevend, toen Llorente in de tweede helft een zwakke clearingpoging afstrafte (63e). Ex-Liverpool speler Coutinho was niet in staat om een impact te maken na de pauze, en zijn teamgenoot Konsa kreeg een gele kaart in de 87e minuut. Ondanks acht minuten blessuretijd bleef de stand 3:3.