zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueSaints draaien de wedstrijd om in drie minuten: Tottenham verliest van Southampton

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd om voorbij rivalen Arsenal FC te komen. De Noord Londenaren verloren thuis met 3-2 van Southampton, die een fatsoenlijke strijd leverden.
Voor de aftrap was het duidelijk dat als de Spurs Southampton zouden verslaan, ze Arsenal voorbij zouden gaan naar de zesde plaats op de ranglijst. Maar de gastheren hadden vanaf het begin problemen met de goed georganiseerde ploeg van Ralph Hasenhüttl. Toch kwam Tottenham na 18 minuten op 1-0, maar Bednarek, een speler van Saints, was erbij betrokken en raakte zijn eigen net. Reguilon had daarvoor niet gescoord(16.).

Saints eerst met een vlaag van kansen en eigen doelpunt

Maar de achterstand schokte de bezoekers helemaal niet. Kort daarna scoorde Broja een verdiende gelijkmaker (23e) en kreeg het zelfs de kans om nog een doelpunt te maken (36e). Net als enkele van zijn ploeggenoten kreeg hij de bal echter niet over de lijn – ook Perraud slaagde er niet in de lat te raken (43.). Tottenham daarentegen kreeg lange tijd geen grote kansen, Kane kwam in de 54e minuut eindelijk dicht bij een treffer maar kopte net over.

Son scoort – Ward-Prowse’s voorzet in geluk

Son deed het na 16 minuten beter, hoewel de 2-1 van Tottenham na een inzet van Emerson Royal tegen Borja werd betwist (70e). In de slotfase liet de slordige Spurs-flankspeler Ward-Prowse twee keer toe dat de bal ongehinderd de zestien in ging – en Elyounoussi (79e) en Adams (82e) knikten binnen drie minuten zonder problemen binnen.

Heel even leek het er zelfs op dat Tottenham een punt zou overhouden. Joker Bergwijn schoot in de derde minuut van de blessuretijd de bal over de lijn en bracht de stand op 3-3. De Nederlander stond echter op voorhand buitenspel. Dus Spurs blijven zevende. De ploeg van Hasenhüttl scoorde een coup, net als in de competitiewedstrijd tegen ManCity.