maandag, mei 13, 2024
HomeBasketball0,9 seconden! Flagg verzekert Bonn van overwinning in hartslagfinale

0,9 seconden! Flagg verzekert Bonn van overwinning in hartslagfinale

Wat een thriller in Ludwigsburg: 0,9 seconden voor het einde was het Savion Flagg die Bonn de dramatische overwinning bezorgde met een tip-in. “Tip-in voor de overwinning!!!!! Hartkloppingen, zwetende handpalmen, het maakt niet uit, pure Baskets spirit wint uiteindelijk!” schreven de Bonners na afloop euforisch op X, voorheen Twitter. De winnaars van de Champions League begonnen zwak aan hun wedstrijd in de 16e ronde tegen MHP Riesen Ludwigsburg. Ze misten hun eerste tien driepunters en stonden 34-46 achter bij rust.

Maar de ploeg van hoofdcoach Roel Moors toonde moraal ondanks een achterstand van 16 punten in de tweede helft en won op het nippertje. De 80-79 (34:46) overwinning moet de Rijnlanders, die het seizoen zo slecht begonnen met slechts één overwinning uit hun eerste drie wedstrijden, nieuw elan en zelfvertrouwen geven.

“Het hoeft niet altijd mooi te zijn. We wisten dat het moeilijk zou worden,” zei Christian Sengfelder van Bonn. De beste scorer voor de Telekom Baskets was Glynn Watson met 21 punten, de Amerikaanse Amerikaan had ook acht assists. Voor Ludwigsburg was zijn landgenoot Jayvon Greaves overtuigend met 19 punten.

Ulm viert volgende overwinning – Giessen ligt eruit

Een nipte overwinning werd ook gevierd door ratiopharm Ulm, dat het nieuwe Bundesliga seizoen perfect begon met drie overwinningen. De Spatzen worstelden zich naar een 76:72 (44:32) overwinning tegen de Würzburg Baskets. De kampioenen gingen de kleedkamer in met het momentum dankzij een 16:2 run aan het einde van het tweede kwart en leidden acht minuten voor het einde van de wedstrijd met 14 punten. Würzburg kwam echter terug en maakte zelfs gelijk bij 72:72 voordat L.J. Figueroa (19 punten) van Ulm de beslissende basket scoorde met nog 13 seconden op de klok.

Ondertussen zorgden de Niners Chemnitz ervoor dat het laatst overgebleven tweede divisie team in de competitie, de Giessen 46ers, afscheid moest nemen. De 99ers wonnen duidelijk met 89:64 (49:30). Kaza Kajami-Keane leidde Chemnitz met 24 punten.