maandag, april 29, 2024
HomeLigue 1Zonder Kolo Muani: PSG verslaat Lyon in 45 minuten

Zonder Kolo Muani: PSG verslaat Lyon in 45 minuten

Paris St. Germain blijft ongeslagen in hun vierde wedstrijd van het seizoen en vierde een verdiende 4-1 overwinning op Olympique Lyon. De wedstrijd was al in de rust beslist omdat OL zowel achterin als voorin nalatig was.

PSG-coach Luis Enrique deed geen experimenten na de 3:1 tegen Lens en stuurde dezelfde elf de wedstrijd in. De fans zochten tevergeefs naar Kolo Muani na de spectaculaire deal met Eintracht Frankfurt. De spits zat niet bij de selectie van de hoofdstad na het transfergeweld.

OL was nog niet eens op het veld gearriveerd voordat Mbappé de penalty nam, die hij met een beetje geluk (keeper Lopes had zijn voeten erop) in het midden omzette (4e). Daarvoor deed Tolisso er te lang over na een pass van zijn doelman, Ugarte rende op, bemoeide zich ermee en kreeg een overtreding tegen.

Lyon probeerde snel te reageren, maar Kadewere’s poging om vanuit een centrale positie op doel te schieten werd net op tijd geblokkeerd. Het onheil voltrok zich toen Dembelé via de rechterkant in de aanval kwam en voor het doel schoot. Keeper Lopes kreeg de bal niet klemvast en Hakimi stofte het schot af (20e).

Kort voor rust wordt het duidelijk

De thuisploeg kreeg opnieuw de beste kansen, maar Cherki (30e) en Tolisso (33e) vonden hun meester in Donnarumma, die beide keren paraat stond. Nog voor rust werd het nog erger voor de slordige defensie. Eerst vergrootte Asensio de voorsprong naar 3:0 met een vrije loop richting het OL-doel (38e). In de rust van de eerste helft gaf de Spanjaard de assist voor Mbappé. Een blik op de gegevens na 45 minuten onthulde dat Lyon zelfs één schot meer op doel had dan de bezoekers.

Na de wisseling bleef het spel levendig, maar Parijs had iets van zijn nauwkeurigheid in het scoren verloren. Olympique kreeg een strafschop toegekend via de VAR. Tolisso vertraagde zijn schot en loerde op Donnarumma – 1:4 (74.).

In de slotfase miste PSG de kans om de voorsprong te vergroten. Noch Barcola, die in de zomer van kant wisselde, noch Mbappé maakten hun goede kansen af. OL staat na de 4-1 nederlaag onderaan, terwijl PSG naar de tweede plaats klimt achter Monaco.

Na de interlandbreak staat Paris St. Germain tegenover OGC Nice – misschien doet Kolo Muani dan al mee.