maandag, mei 6, 2024
HomeLa LigaYan Couto niet te stoppen: Girona verdedigt eerste plaats

Yan Couto niet te stoppen: Girona verdedigt eerste plaats

Girona heeft een sensationeel seizoen – en liet dat maandagavond opnieuw zien. De koplopers in La Liga waren in alle opzichten superieur tegen Alaves en wonnen verdiend met 3-0

Girona is niet langer een verrassingsteam; de ploeg van trainer Miguel Angel Sanchez Munoz is dit seizoen te solide en consistent, zoals vorige week bleek uit de 4-2 overwinning op FC Barcelona. Voorafgaand aan de wedstrijd van maandag had het als tiende geplaatste team van vorig jaar negen van hun laatste tien competitieve wedstrijden gewonnen, waaronder een 1-1 gelijkspel tegen Bilbao. De laatste nederlaag van Girona kwam eind september tegen Real Madrid (0:3).

Maar een nieuwe nederlaag zat er niet in, want de koplopers van La Liga maakten hun favorietenrol duidelijk waar tegen Alaves. Girona nam een verdiende voorsprong in de 23e minuut toen Dovbyk een rebound vanaf vijf meter binnenkopte.

Over het geheel genomen was het een eerste helft met weinig kansen, waarin de thuisploeg alles onder controle had. Verdedigend stond Girona vrijwel niets toe en aanvallend was de thuisploeg uiterst efficiënt in de stijl van een topteam. Kort voor rust legde Yan Couto de bal terug op Portu, die er 2:0 van maakte (42′).

Derde assist van Yan Couto – Dovbyk erg nonchalant

Na rust was het beeld hetzelfde: Girona was superieur en had alles onder controle. Verdedigend kwam de thuisploeg geen moment in gevaar en de thuisploeg drukte herhaaldelijk zijn stempel op de voorwaartsen. Yan Couto, die die avond in uitstekende vorm was, was niet te stoppen voor de bezoekers. De vleugelspeler won een penalty na een goede solo, nadat Javi Lopez hem alleen met een overtreding kon stoppen. Dovbyk schoof de strafschop nonchalant in het midden van het net en maakte zijn brace compleet (59′). Yan Couto was dus direct betrokken bij alle drie de doelpunten.

De wedstrijd was natuurlijk beslist en Girona boekte hun tiende overwinning uit hun laatste elf wedstrijden. De gastheren verdedigden zo de eerste plaats in Spanje. Op zondagavond hadden de Witten Villarreal tijdelijk weer ingehaald met een 4-1 overwinning.

Girona zet hun campagne donderdag (19.00 uur) voort op bezoek bij Real Betis in Sevilla. Spanje heeft dan een paar dagen vrij, maar de 19e speeldag staat al gepland voor de eerste week van januari. De koplopers wachten op 3 januari (21.30 uur) op Atletico Madrid.