vrijdag, april 26, 2024
HomeMMAWereldkampioenschappen judo: Olympisch zilveren medaillewinnaar faalt vroegtijdig

Olympisch zilveren medaillewinnaar Eduard Trippel heeft duidelijk een medaille gemist op de wereldkampioenschappen judo. Miriam Butkereit verliest strijd om brons

Eduard Trippel uit Rüsselsheim faalde in de klasse tot 90 kg al in zijn tweede voorrondegevecht tegen Marcelo Gomes. De Braziliaan won met Ippon na slechts 30 seconden.

De nummer vijf van de wereld Miriam Butkereit uit Halle ging daarentegen door naar de bronzen medaillewedstrijd in de categorie 70 kg, waar de 28-jarige werd verslagen door de voormalige Aziatische kampioene Saki Niizoe uit Japan.

Sarah Mäkelburg werd verslagen door Olympisch zilveren medaillewinnares Michaela Polleres uit Oostenrijk.

Na vijf dagen zit de Duitse judobond nog steeds zonder medaille; Katharina Menz had bij de start van de wereldkampioenschappen zilver gewonnen in de gewichtsklasse 48 kg.

De wereldkampioenschappen eindigen donderdag.