woensdag, mei 1, 2024
HomeFootballWilde 4:4 tegen Kopenhagen: PSV toont meerdere malen moraal

Wilde 4:4 tegen Kopenhagen: PSV toont meerdere malen moraal

PSV Eindhoven scheidde zich in een wilde wedstrijd met 4:4 van FC Kopenhagen. Roger Schmidt’s team toonde moraal bij verschillende gelegenheden.

PSV zocht wanhopig naar controle over de wedstrijd, maar maakte voorin te veel fouten. Kopenhagen loerde op die onnauwkeurigheden en kwam na 19 minuten bijna op 2-0, maar Lerager slaagde er niet in Drommel te verschalken. Kort daarna maakte Eindhoven uit het niets gelijk. Gakpo kopte een mooie voorzet van Madueke onder de lat (21e) – het was het eerste schot van Nederland op doel

Equaliser houdt het geen minuut vol

De vreugde van de Schmidt-ploeg over de gelijkmaker duurde echter niet lang, want nog geen 60 seconden later zette Pep Biel Kopenhagen weer op voorsprong, nadat Veerman de bal in de opbouw onzorgvuldig had neergelegd. Na opnieuw een achterstand kreeg PSV nu vaker voet aan de grond op de helft van de Deense recordkampioen, en Madueke miste na iets meer dan een half uur (33e) enigszins jammerlijk de gelijkmaker. Kopenhagen was veel consequenter voor het doel en kort voor de pauze kopte Lerager een corner binnen en bracht de stand op 3:1 voor de bezoekers (43).

In de tweede helft bracht Schmidt twee verse aanvallende spelers in, Zahavi en de voormalige Bielefeld speler Doan, en de laatste scoorde onmiddellijk de gelijkmaker – na een corner van Gakpo, scoorde de Japanner met een direct schot aan de linkerkant (50e). PSV investeerde daarna veel in de voorste linie, en Kopenhagen moest verschillende doelpogingen zien te overleven.

Gakpo scoort niet vanaf de stip en maakt gelijk

Na 62 minuten kreeg Gakpo een grote kans op zijn gelijkmaker, maar de PSV-aanvoerder miste een strafschop nadat Max in het strafschopgebied een overtreding had gemaakt. Acht minuten later maakte de 22-jarige zijn misser echter goed door een rebound van Götze van dichtbij binnen te tikken.

Alles leek erop dat de wedstrijd nu zou kantelen aan de kant van de thuisploeg, maar Eindhoven maakte de volgende fout in de verdediging: Sangaré speelde de bal in de voet van Pep Biel, de Spanjaard liet Obispo staan en schoot vervolgens in de rechterhoek (78e). Dat was echter niet het einde van de wedstrijd, want PSV toonde opnieuw moraal en werd voor een sterke tweede helft beloond met de 4:4 – Zahavi kopte een voorzet van Gakpo binnen.

De ploeg van Schmidt kon en moest leven met het gelijkspel, want invaller Hojlund miste in de laatste seconde vanuit kansrijke positie de 5:4 voor de bezoekers. Alles ligt dus nog open voor de tweede etappe, die aanstaande donderdag (18.45 uur) in Kopenhagen zal plaatsvinden.