dinsdag, april 30, 2024
HomePremier LeagueWerner met een assist: Londense derby tussen West Ham en Tottenham eindigt...

Werner met een assist: Londense derby tussen West Ham en Tottenham eindigt in gelijkspel

West Ham United en Tottenham Hotspur hebben de punten gedeeld in een regenachtige Londense derby. Het resultaat hielp geen van beide teams in de race om internationaal voetbal

Na de late en des te bitterder 4-3 nederlaag bij Newcastle zag West Ham-trainer David Moyes zich genoodzaakt om een personele wijziging door te voeren. Fabianski verving de geplaagde Areola in de defensie van de Hammers.

Spurs daarentegen voerde drie wijzigingen door, terwijl ze blijven dromen van een plaats in de eredivisie. Na de 2-1 overwinning op Luton Town bracht coach Ange Postecoglou Bentancur en Johnson vanaf het begin in de ploeg naast ex-Wolfsburgers van de Ven. Dragusin, Sarr en Kulusevski zaten voorlopig op de bank.

Werner bedient Johnson

De bezoekers namen al vroeg het heft in handen in het regenachtige London Stadium, al miste Bowen van West Ham de eerste kans van de wedstrijd (4e).

Wat de Engelsman niet lukte voor het doel van de Spurs, deed Johnson een minuut later aan de andere kant. De international van Wales volgde het werk van de uitgeleende Werner van Leipzig op en schoof de bal vanaf een meter of vier over de lijn.

Zouma mag zonder druk inkoppen

West Ham begint sterk aan de tweede helft

De periode direct na de hervatting was duidelijk in het voordeel van de Hammers, maar ze hadden geen succes voor het doel via Antonio (48′), Marvropanos (49′) en Lucas Paqueta (50′). Tottenham overleefde de drukfase, maar moest in de 60e minuut opnieuw beven. In een één-op-één situatie met Antonio hield doelman Vicario de overhand.

Daarna vielen er van beide kanten geen noemenswaardige doelpunten meer en daarom probeerde Spurs-coach Postecoglou de wedstrijd nieuw leven in te blazen met de wissels van Kulusevski (70′, voor Maddison) en Richarlison (82′, voor Werner).

Udogie mist de gelukstreffer

Geen van beide jokers had echter veel invloed op de wedstrijd en de Londense derby eindigde in een 1-1 gelijkspel. De gepromoveerde Udogie kreeg in de blessuretijd de kans op de aansluitingstreffer, maar legde de bal met een direct schot in de armen van Fabianski (90.+4).

Vooruitlopend op de eerste helft van de Europa League kwartfinale van West Ham tegen Bayer Leverkusen (11 april, 21.00 uur), moeten de Hammers, die voorlopig zevende blijven in de race om Europa, zaterdag om 16.00 uur thuis tegen Wolverhampton Wanderers. Tottenham blijft net buiten de top vier en ontvangt Nottingham Forest (19.00 uur) de volgende dag.