donderdag, mei 2, 2024
HomeMotorsportsWarriors winnen ook derde wedstrijd - Mavericks tegen uitschakeling

Warriors winnen ook derde wedstrijd – Mavericks tegen uitschakeling

De Golden State Warriors zijn nog maar één zege verwijderd van deelname aan de NBA-finale. De Warriors versloegen zondag (plaatselijke tijd) de Dallas Mavericks opnieuw in de finale van de play-offs van de Western Conference.

De 109-100 (48-47) uitoverwinning gaf de voormalige kampioenen een 3-0 voorsprong in de serie, die vier overwinningen nodig heeft om door te gaan.

Zelfs een sterk optreden van hun ster Luka Doncic kon de nederlaag van de Mavericks niet voorkomen. De Sloveen scoorde 40 punten, waarvan 21 in het laatste kwart. Doncic heeft daarmee Dirk Nowitzki ingehaald in de teamgeschiedenis van Dallas in play-off wedstrijden met minstens 40 punten. Doncic heeft nu acht van zulke wedstrijden, terwijl Nowitzki het zeven keer heeft gedaan.

De Warriors stonden de hele tweede helft aan de leiding en namen een 12-3 run om halverwege het derde kwart een voorsprong met dubbele cijfers te nemen. Stephen Curry met 31 punten en 11 assists en Andrew Wiggins met 27 punten en 11 rebounds voerden de bezoekers aan. Wiggins zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een dunk over Doncic in het midden van de laatste periode.

Glue zonder punten

Voor de Texanen bleef Maxi Kleber zonder punt. De Duitse international miste elk van zijn vijf schoten van het veld en pakte vier rebounds in 25 minuten. Dinsdag (plaatselijke tijd) ontvangen de Mavericks de Warriors voor het vierde duel. De Texanen moeten deze winnen, anders is het seizoen voor hen voorbij.