donderdag, mei 16, 2024
HomeBasketball"Wanhoop en een James record - Mavs winnen thriller

“Wanhoop en een James record – Mavs winnen thriller

LeBron James zette een record show neer om de Los Angeles Lakers naar het broodnodige NBA succes te leiden.

Met 56 punten in een 124-116 zege op de Golden State Warriors heeft de 37-jarige zaterdag (plaatselijke tijd) het NBA-seizoensrecord van Trae Young verbroken en de Lakers aan hun eerste zege geholpen na eerder vier keer op rij te hebben verloren.

James scoorde 16 punten alleen al in de laatste negen minuten van de wedstrijd, en raakte drie drietjes in 76 seconden. Met nog 34 seconden te gaan, verbond James zich met teamgenoot Carmelo Anthony voor de beslissende driepunter. De Lakers draaiden de wedstrijd om door in het laatste kwart met 35-22 te scoren.

“Daar zijn echt geen woorden voor. Een ongelooflijke prestatie van de beste speler ooit,” zei Lakers-coach Frank Vogel over James’ optreden. “Hij was fenomenaal,” zei Anthony. Het was James’ beste score in een Californisch shirt en de op twee na hoogste puntenproductie in zijn 19-jarige NBA-carrière. Zijn persoonlijk record (61) vestigde hij in 2014 voor de Miami Heat.

De veel bekritiseerde Lakers staan nog steeds slechts negende in de Western Conference met 28 overwinningen en 35 nederlagen, maar gaven opnieuw een signaal af op weg naar het play-in toernooi (plaatsen 7-10) voor de kampioensronde. “Wanhoop’ dreef het team zaterdagavond, zei James, ‘gewoon wanhoop’. We hadden deze overwinning nodig, het betekent veel. Het is goed om het voor onze eigen fans te doen, ze verdienen het.”

De Warriors, voor wie Steph Curry met 30 punten eindigde, gaan een beetje door een dipje; het was hun vierde verlies op rij. Maar ze blijven duidelijk op koers voor de derde plaats in het Westen. “Ze struikelen een beetje de laatste tijd, maar wij struikelen al het hele seizoen,” zei James. De Lakers hadden 11 van hun vorige 14 wedstrijden verloren.

Dallas wint zonder Doncic

Een echte thriller werd geleverd door de Dallas Mavericks en Sacramento Kings – 114:113! Zonder Luka Doncic (teenblessure) stonden de Mavs op een gegeven moment met 19 punten achter, maar uiteindelijk juichten ze na een driepunter van Dorian Finney-Smith met nog 3,3 seconden te gaan. Maxi Kleber miste zijn tweede wedstrijd op rij met een enkelblessure.

Wagner broers herenigd

De gebroeders Franz en Moritz Wagner leden met de Orlando Magic een 96-124 (45-68) nederlaag tegen de Memphis Grizzlies. Na een zwak tweede kwart stonden de bezoekers met 23 punten achter bij de pauze. Moritz Wagner registreerde zijn eerste double-double van het seizoen met 17 punten en elf rebounds en haalde dubbele cijfers in twee statistieken. De 24-jarige keerde terug in de ploeg van Orlando nadat hij een ribblessure had overwonnen en negen wedstrijden had gemist. Franz Wagner eindigde met 15 punten.

Orlando had eerder drie van de vier wedstrijden gewonnen, maar met een totaal van slechts 16 overwinningen staat de ploeg onderaan in de Eastern Conference.